Gabriel va ser entre 45 i 90 minuts agonitzant, segons Francisco Torres, el lletrat que exerceix l'acusació en nom dels pares de la víctima, Ángel Cruz i Patricia Ramírez. "Va estar prop d'una hora amb possibilitat de salvar-se si s'hagués produït una simple trucada", ha assegurat.

Per això, ha mantingut que la mort del petit no va ser un accident perquè Ana Julia hagués pogut trucar al 061 per socórrer-lo, cosa que no va fer. "El mòbil de Quezada va ser doble, econòmic d'una banda i Gabriel li destorbava, per una altra," ha afegit.

La dona li va donar "una pallissa"

 

Segons l'acusació, la dona li va donar "una pallissa", per a després agafar una pala que havia portat a la finca dies abans i va cavar un forat mentre el nen "agonitzava". En veure que continuava viu, l'hauria asfixiat. "Es fuma els quatre cigarros i fa el clot. És segurament després quan veu que encara respira, i allà l'asfixia perquè el veu. O s'ha agenollat a sobre d'ell per ofegar-lo o s'ha tirat a sobre. Possiblement el va voler esquarterar, si no per què el va despullar", prosseguia Torres.

El dictamen revela que el nen tenia dos hematomes a la part frontal i posterior del cap, produïts a conseqüència de la pallissa que Ana Julia li va clavar abans d'asfixiar-lo. Torres ha definit l'acusada com a "algú rematadament dolenta" i ha negat que es tracti d'una mort accidental. "No cap tanta maldat, no es pot fer tant mal a un nen i venir ara amb la tesi de l'accident", ha conclòs.