L'exdavanter mexicà del Sevilla Joao Maleck ha estat declarat culpable aquest divendres d'homicidi culpós agreujat per un accident automobilístic on va morir una parella acabada de casar, ocorregut el juny de 2019.

El futbolista ha estat declarat culpable d'homicidi

En una llarga audiència en la qual s'ha demostrat que el futbolista de 20 anys d'edat conduïa amb excés de velocitat i sota els efectes de l'alcohol, els jutges del penal estatal de Puente Grande a Jalisco (Mèxic) han dictaminat la seva responsabilitat en la mort de Fernanda Peña i Alejandro Castro, una parella que s'acaba de casar en el moment del fatídic accident.

Joao Maleck / Arxiu|Arxivament

El futbolista Joao Maleck d'homicidi culpós agreujat per un accident automobilístic on va morir una parella acabada de casar/ Arxiu

"La sentència ha estat condemnatòria, s'han acreditat els dos agreujants que venia a excés de velocitat i en estat d'embriaguesa i la culpabilitat de Maleck en el delicte d'homicidi", ha declarat l'advocat d'una de les víctimes, Víctor Mejía, a mitjans de comunicació després de l'audiència.

Sentenciat per doble homicidi

El període de descàrrega de proves es va estendre durant tres dies en què es van exposar 22 dels 24 testimonis disponibles i es van mostrar els diversos peritatges que sostenen els agreujants, fotografies i vídeos del dia dels fets.

La sentència pel doble homicidi i la suma de la indemnització per als familiars de les víctimes serà donada a conèixer aquest pròxim divendres vinent en una nova audiència.

Va estavellar el seu cotxe contra una parella acabada de casar

Maleck va estavellar el seu cotxe contra el d'una parella acabada de casar que va morir a l'instant, per la qual cosa va ser internat a la presó de Puente Grande on està tancat des de fa 16 mesos.

Joao Maleck / Arxiu|Arxivament

En el moment de l'accident, juny de 2019, el futbolista Joao Maleck militava en l'equip filial del Sevilla Futbol Club / Arxiu

En el moment de l'accident el davanter jugava per al Sevilla Atlético Club de la segona divisió B del futbol espanyol, filial del Sevilla Fútbol Club, que va rescindir el seu contracte, per la qual cosa actualment els seus drets pertanyen al club Santos mexicà.