Pietro Puzone era un dels jugadors d’aquell Nàpols triomfant que va fer història a Itàlia guanyant Lliga i Copa el 1987 formant part d'un equip amb noms il·lustres com Carnevale, Bagni o el gran Maradona, de qui es va fer molt amic.

Equipo Nápoles / FIFA

La plantilla del Nàpols la temporada 1986/87, campions de la Sèrie A i la Copa d'Itàlia / es.fifa.com

Indigent pels carrers d'Acerra

Ara, 33 anys després d’aquells grans èxits, Puzone viu al carrer, totalment arruïnat. Una notícia que ha deixat commoguda Itàlia i que publica La Gazzetta dello Sport.

Puzone, que actualment té 57 anys, és un indigent que dorm als carrers d'Acerra, la ciutat on va néixer a 14 quilòmetres al nord-est de Nàpols. Fruit de la mala vida després de retirar-se del món del futbol l’any 1997, quan va caure en addiccions que van acabar d'esfondrar el seu futur.

Aquest migcampista va viure uns anys espectaculars al costat de Maradona, amb qui va consolidar una gran amistat, més enllà del terreny de joc. Tot i que no va disputar massa partit, se’l recorda sobretot per la relació que tenia amb l’aleshores crac argentí.

Maradona y Puzone / Futbol Red

Maradona i Puzone van ser més que companys del Nàpols, van tenir una molt bona amistat i moltes nits de festa / Futbol Red

Segons informa el diari Il Mattino tots dos van establir un "fort vincle, especialment fora de camp" i van ser protagonistes de més d’una nit “marcada per la transgressió".

Pietro Puzone es va retirar de el futbol professional l’any 1997, defensant la samarreta de l'US Boys Calvanese. Al llarg de la seva trajectòria va jugar en clubs com el Cavese, el Catània o l’AC Spezia; la gran majoria eren equips de la Sèrie B italiana (la segona divisió).

"L'estímul dels seus antics companys"

L'alcalde d’Acerra, Raffaele Lettieri, on malviu Puzone, explica que des del mes de maig que s’ocupen d’ell, a partir de l'emergència pel coronavirus. “Les converses prèvies que va mantenir amb el servei per a la drogoaddicció no van resultar”, lamenta Lettieri, que fa una crida als qui van ser companys seus al futbol: “Si els seus antics companys el fessin sentir important, podria ser un bon estímul".