El nom de Thomas Antonius Van der Sommen porta sobre la taula de l'equip de fugitius del Cos Nacional de Policia des de setembre del 2014. Aquest holandès de 38 anys conegut amb el sobrenom de Tommy és un dels 45 fugitius més buscats d'Europa pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i assalt. El 2017 va ser condemnat a nou anys de presó que encara no ha pogut complir, ja que el seu parador és tot un misteri. La principal hipòtesi en mans dels investigadors és que el criminal continua dedicant-se al narcotràfic des d'algun punt de la Costa Brava.

tommy

Enginy

Van der Sommen és un dels únics sis fugitius més buscats per qui l'Europol ofereix una recompensa de 10.000 euros a qualsevol ciutadà que aporti informació sobre el seu parador. Segons recull El Confidencial, la policia sospita que el narco holandès va aconseguir fugir del seu país natal a base de subornar funcionaris, motiu pel qual la seva principal característica no és la perillositat, sinó que és el seu enginy i el seu alt poder corruptiu. És precisament el seu historial el que ha portat els investigadors a pensar que en Tommy podria seguir vinculat al tràfic de drogues i als seus vells socis des del seu nou parador a la zona de la Mediterrània.

Tommy criminal més buscat Europa 3

Nova cara

Amb aquesta informació, les autoritats creuen que el criminal es troba amagat en algun punt de la Costa Brava o la Costa del Sol, dos dels enclavaments amb més població holandesa del territori espanyol i un lloc en el qual podria passar desapercebut. Malgrat que els mitjans i televisions del seu país han difós la seva fotografia i descripció en nombroses ocasions, l'Europol creu que el fet que ningú no hagi pogut aportar informació sobre el parador de Van der Sommen respon al fet que aquest ha canviat el seu aspecte en els últims anys per dificultar així que els agents o algun ciutadà holandès el reconegués i donés la veu d'alarma.