Una terrible línia de tempestes ha deixat fortíssimes pedregades i/o calamarsades en algunes comarques de Barcelona i Girona. Les trombes d'aigua han afectat, sobretot, pobles d'Osona, del Vallès Oriental, del Maresme i de la comarca de la Selva. De manera més tímida, també han aparegut xàfecs a la Garrotxa, al Gironès i al Pla de l'Estany.

Granizada en Vic, Barcelona / Radar meteo.cat

Les fortes tempestes amb calamarsa i pedra han afectat Osona, el Vallès Oriental, el Maresme i la Selva / Radar meteo.cat

Fortes pedregades a Vic i a Sant Celoni

Les calamarsades han estat espectaculars i, en alguns casos, s'han acumulat més de dos dits de pedra que han tenyit de blanc diverses poblacions del nord de les comarques de Barcelona i del sud de les de Girona. 

El paisatge que han presentat algunes ciutats com Vic fa que diverses fotografies i vídeos s'hagin fet virals ràpidament a través de les xarxes socials. A Vic, per exemple, sembla que hagi nevat.

Granizada en Vic, Barcelona / Antiradarcatalà Twitter

Una forta pedregada deixa tenyida de blanc la ciutat de Vic (Osona) / Antiradarcatalà Twitter

Molts altres pobles d'Osona, de la Selva, del Maresme i del Vallès Oriental també han rebut fortes tempestes acompanyades de calamarsa o pedra. És el cas de Sant Celoni (Vallès Oriental) que ha quedat ben blanc.

Pel que fa a les quantitats de precipitació destaquen els més de 32 l/m2 que han caigut en poca estona a Calldetenes (Osona). La tempesta també ha anat acompanyada de pedra, tal com mostra aquesta fotografia de la Mercè Masnou a Twitter:

I així d'espectacular està el cel del Moianès després de la fortíssima pedregada. Com sempre, després de la tempesta ha arribat la calma. A més, avui amb un paisatge d'autèntica postal.

Un dels vídeos que s'està fent viral és el que l'Ernest Garrido ha penjat a Twitter i que mostra la patacada d'aigua i pedra que ha sorprès els habitants de Sant Celoni.

Pedra i aiguats a la carretera

Molts conductors s'han vist sorpresos per les terribles tronades a la carretera. Molta precaució perquè, en situacions com aquesta, es dispara el risc d'accident. Així plovia aquesta tarda al voltant d'Hostalric i en altres carreteres de la comarca de la Selva.

Les tempestes se'n van cap al mar

Les fortes tempestes amb pedra desapareixen ràpidament. Aquesta matinada, marxen del tot i ja podrem guardar els paraigües. Per cert, neva al Pirineu per damunt dels 1.300 metres.

Matinada molt freda

A partir d'ara i durant un parell de nits, compte amb el fred. Aquest dimarts ens despertarem amb un ambient de plena tardor. A primera hora, els termòmetres marcaran 0ºC a Sort, al Pont de Suert i a Puigcerdà, 2ºC a Vic, a la Seu d'Urgell i a Olot, 4ºC a Manresa, a Balaguer i a Girona, 7ºC a Lleida i a Vilafranca del Penedès, 8ºC a Gandesa, 9ºC a Mataró i 12ºC tant a Barcelona com a Tarragona. 

Al migdia, les temperatures màximes oscil·laran entre els 17 i els 20ºC a gran part del país. Compte amb la tramuntana i el mestral als dos extrems del país.

En general aquest dimarts farà sol tot i que veurem intervals de núvols poc importants, purament decoratius. Només nevarà dèbilment al Pirineu de Lleida durant la tarda. La cota pujarà ràpidament fins els 1.800 metres i és que les temperatures diürnes seran relativament suaus.

Cap de setmana amb sol i boires

Ja us avancem que tot i el fred gairebé d'hivern que tindrem durant un parell de nits, de cara al proper cap de setmana el sol i les temperatures primaverals dominaran a gairebé tot Catalunya. Només una cosa a destacar... l'aparició de les primeres boires a les planes interiors (pla de Lleida, plana de Vic, Catalunya central, Vall de l'Ebre). En aquest cas, l'ambient serà fresc i humit.