La policia espanyola de Burgos ha identificat un home de 27 anys d'Arrecife (Las Palmas) que presumptament coaccionava noies, incloses menors, a qui demanava fotos en roba interior com a requisit per entrar a treballar a una agència de models amb un sou de 980 euros. Una vegada que obtenia les imatges, l'home exigia a les joves més fotos sota l'amenaça de publicar les que ja li havien enviat.

Una de les víctimes, de 21 anys i resident a Burgos, va començar a rebre missatges d'un desconegut que li proposava feina com model a través del seu compte de Facebook . La víctima va accedir al requeriment i li va enviar fotos amb poca roba. A partir d'allà l'acusat va començar, segons la policia, a demanar més fotos sense roba sota l'amenaça de publicar les fotografies que la jove li havia enviat abans.

Fotos mantenint relacions sexuals

La jove, intimidada, va continuar enviant-li fotos en les quals apareixia encara amb menys roba. L'home li va continuar demanant que enviés més fotos, ara mantenint relacions sexuals amb un home.

Després de presentar denuncia a la Comissaria de Policia, el grup encarregat de la investigació va tornar a sentir en declaració la jove mentre van iniciar indagacions i van constatar que el mateix home havia fet servir un mètode similar amb una menor d'edat, resident en una altra ciutat, amb la qual havia contactat també per mitjà de les diferents xarxes socials.