Curiosa imatge a Barcelona. Un captaire, que malviu de rebuscar entre els contenidors de la ciutat, va ser aturat per la Guàrdia Urbana de Barcelona quan van veure que anava "vestit de policia". Com es pot veure en aquesta imatge penjada a xarxes socials, un agent interroga l'home que porta posada una samarreta de la Guàrdia Urbana de la ciutat.

Es dóna la circumstància que porta una peça de la uniformitat de la policia municipal que va ser retirada a final de l'any passat quan la Guàrdia Urbana va canviar tot l'uniforme.

Tot i que encara no se sap com, una d'aquestes samarretes oficials van acabar en algun lloc que aquest home estranger de la foto va trobar i, vés a saber per què, se la va acabar posant. Potser un agent la va llençar a les escombraries i aquest home la va recuperar, o potser la mateixa institució va abandonar tota l'antiga uniformitat en algun punt i aquest home en va recuperar una samarreta per tapar-se i alhora, guanyar visibilitat.

Delicte d'usurpació de funcions públiques

Tot i que no sabem com va acabar i si va ser denunciat, l'ús d'aquesta peça de roba, si es fa amb intencions clares de fer-se passar per policia -que no es creu que fos la intenció d'aquest home- pot comportar ser imputat per un delicte d'usurpació de funcions públiques, un fet delictiu que podria comportar penes de presó.