Aquesta setmana s'han acabat les tasques de recuperació del Piper PA-34-200 Seneca de l'Aeroclub de Reus que va caure al mar davant del Delta de l'Ebre. En l'accident van morir els dos pilots, dos joves, un conegut tarragoní, Marc Francesch, i David Garcia, un agent dels Mossos d'Esquadra destinat a Cambrils. L'avió es va perdre a l'aigua fa un mes, quan tornava d'Eivissa i tenia previst aterrar a l'aeroport de Reus.

Aquest dimarts s'ha pogut recuperar el cadàver de l'agent dels Mossos, David Garcia. Un complicat operatiu liderat per Salvament Marítim i la Guàrdia Civil ha permès arribar fins als 113 metres de profunditat on va quedar l'aparell i recuperar el cadàver del jove.

GEAS - Guardia Civil Tarragona

Dos agents del GEAS de la Guàrdia Civil, al Port de Tarragona / ACN

L'avió, completament destrossat

Durant l'actuació també s'han reflotat les restes de l'aeronau, que es trobava a 113 metres de profunditat, que ha quedat completament destrossat, segons es pot veure en aquestes imatges que acompanyen aquesta notícia.

Avioneta Tarragona

Dos agents de la Guàrdia Civil analitzant l'avioneta, ja al Port de Tarragona / Cedida

Els efectius de rescat es van desplegar a la zona el 13 de novembre i, després de diversos intents fallits, aquest dimarts han incorporat als treballs un robot submarí -ROV Comanche- especialitzat en rescats d'alta complexitat. L'estri, arribat expressament des de Galícia, s'ha acoblat a la patrullera Clara Campoamor de Salvament Marítim i ha permès culminar amb èxit la complexa operació de rescat del cos del segon pilot.

A molta profunditat

L'aparell es trobava sobre un fons marí arenós i sense dificultats afegides, però el gran hàndicap de l'actuació ha estat la gran profunditat a la qual han hagut de treballar els submarinistes.

Avion Tarragona Dos

Restes de l'avió enfonsat al mar davant de l'Ebre; al Port de Tarragona / Cedida

A més, el mal temps va obligar a interrompre el dispositiu divendres passat. Finalment, els treballs s'han pogut reprendre amb la participació del buc de Salvament Marítim i del robot submarí ROV Comanche, que està equipat amb sonars, càmeres d'alta definició i braços manipuladors.

Avioneta Tarragona - Guardia Civil

Imatge del moment que s'ha retirat l'avió del mar, davant del Delta de l'Ebre / Cedida

Investigació oberta

Les diligències estan tutelades pel jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta, que és competent atesa la zona on es van trobar les restes de l'aparell. La Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil serà l'encarregada de determinar les causes tècniques del sinistre.