La matinada del 18 de gener el Fernando Báez, un noi de 19 anys, va ser víctima d'una salvatge pallissa a mans d'onze jugadors de rugbi a les portes d'una discoteca. La brutalitat i la violència van ser tals que el jove va acabar morint.

Els fets van passar en una discoteca de la localitat de Vila Gesell, a Argentina. Un testimoni va gravar la pallissa, i les imatges mostren com el Fernando no es va poder defensar en cap moment dels seus atacants. Ara ha sortit a la llum l'última foto que es va fer en vida.

Amb els seus amics abans d'entrar a la discoteca

L'última imatge del Fernando va ser amb la seva colla d'amics, la mateixa nit del seu assassinat, abans d'entrar a la discoteca on va passar tot. Amb el comentari "Així sempre", un dels amics va publicar la foto a les xarxes socials. 

Última foto de Fernando

L'última foto de Fernando amb els seus amics, hores abans de l'atac / Twitter

El Fernando apareix rient, amb una camisa negra i envoltat de les persones que estimava. Ningú s'esperava que, unes hores després, onze jugadors d'un equip de rugbi començarien amb el jove una baralla que posaria fi a la seva vida.

Una discussió que va anar a més

Segons sembla, el Fernando i els jugadors de rubgi havien tingut una discussió dins de la discoteca i quan van sortir al carrer es van començar a barallar. El personal de seguretat va expulsar els onze esportistes del local i, un cop fora, van apallissar salvatgement la víctima, donant-li cops de puny i puntades.

El jove Fernando va quedar inconscient a terra, però els agressors el van seguir pegant amb extrema violència. Quan es va acabar la baralla, van fugir.

El seu últim missatge: "Mami, t'estimo"

La mare d'en Fernando ha explicat que l'últim missatge que va rebre del seu fill va ser "mami, t'estimo". Els seus pares demanen que es faci justícia, i el descriuen com "un noi ple de vida, de somnis i amb una xicota que ho era tot per ell". La mort d'aquest estudiant de dret de tant sols 19 anys ha commocionat al país sencer.

A la presó

Pel que fa als acusats, dels onze jugadors deu han estat detinguts pel brutal assassinat i estan a la presó des del 29 de gener. Ara l'acusació demanarà que es realitzin una sèrie de proves, entre elles psicològiques i psiquiàtriques, per poder-los acusar d'un delicte d'homicidi amb agreujant de plaer