El cadàver de José Antonio Delgado apareixia en una zona de cultiu a mig camí entre els municipis de Luceni i Boquineñi (Saragossa). Un agricultor el va trobar mig enterrat i va avisar les autoritats, que malgrat el mal estat del cos van confirmar que es tractava de l'informàtic de Getxo (Biscaia) desaparegut des del passat 6 de setembre.

La troballa tenia lloc a escassos cinc quilòmetres del polígon de la localitat de Pedrola en el qual va ser colpejat pels seus segrestadors fins a perdre el coneixement. Aquest petit poble encara està en estat de xoc. L'home i la dona detinguts per l'assassinat d'en José residien a la zona i no van aixecar cap tipus de sospita entre els seus veïns.

Rutina

"Hem tingut dos assassins vivint entre nosaltres", assenyala sorprès un ciutadà de Pedrola en declaracions a l'Heraldo. Després de conèixer la notícia de la troballa del cadàver i de l'arrest de dues persones, molts curiosos s'han apropat al polígon La Ermita, situat a uns dos quilòmetres del nucli urbà.

El propietari d'un dels negocis de la zona coneixia de vista a l'home detingut, un ciutadà de nacionalitat marroquina. "La veritat és que no parlàvem gaire. Només sabíem que es dedicava a rentar cotxes", assegura, segons recull el mateix mitjà.

L'arrest del jove va agafar per sorpresa els veïns de Pedrola, que durant els dies posteriors al crim l'havien vist comprant al supermercat i fent vida normal. La dona, tanmateix, feia diversos dies que no sortia al carrer, potser per por que la policia pogués estar seguint els seus passos.

No anava errada. Un ampli operatiu de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil entrava aquest dimecres a la nau industrial i detenia els sospitosos, que no oposaven cap resistència. La principal hipòtesi que estudien els investigadors és que els arrestats formessin part d'una xarxa criminal dedicada al robatori que captava les seves víctimes a través d'una aplicació de cites i utilitzant una dona com a esquer.