El temporal de pluges que afecta en les últimes hores a Catalunya ha provocat la pèrdua del subministrament elèctric a uns 20.000 abonats a tota la regió, 5.000 d'ells a la localitat de Cambrils (Tarragona) i 4.000 a la localitat barcelonina d'Arenys de Mar, ha informat Protecció Civil.

Les pluges generalitzades que s'han iniciat cap a les 18.00 hores de dimarts a tot Catalunya han afectat especialment les comarques del Baix Camp, a Tarragona. La localitat de Cambrils és una de les que més està patint els danys en haver-se desbordat la riera d'Alforja i haver-se emportat un pont, la qual cosa ha provocat inundacions a diversos carrers.

Com a mesura preventiva, ha estat desallotjat uns 50 nens amb edats compreses entre els 6 i els 7 anys de la Casa de Colonies la Marinada i que han passat la nit al Palau Municipal d'Esports de la localitat. A més, s'ha inundat l'estació de ferrocarril i els 19 passatgers d'un tren de Rodalies han hagut de fer-se fora del mateix i buscar un transport alternatiu.

Un altre tren de Rodalies ha atropellat a primera hora d'aquest dimecres una persona a l'estació de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en el marc dels incidents produïts per la tempesta d'aquesta passada matinada a Catalunya.

Els Bombers reben 948 avisos

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a la mitjanit un total de 948 avisos, amb una situació molt complicada especialment a Camp de Tarragona i el sud de Lleida.

Entre les actuacions més destacades es troba la recerca d'una mare i el seu fill que han desaparegut a Vilaverd (Tarragona) a causa de les fortes pluges en aquesta zona. Els bombers han informat que han rebut l'avís a les 22.47 hores i que aquestes dues persones es trobaven en un bungaló. També ha desaparegut un home a Arenys de Munt quan intentava accedir al seu cotxe.

El 112 ha rebut 1.228 trucades, de les quals 835 eren per incidents relacionats amb les fortes pluges, i la Generalitat ha elevat a nivell d'emergència el pla Inuncat.