Un forat gegantí s'ha obert aquest divendres a l'aparcament de l'Hospital del Mar, a Nàpols, Itàlia, i ha obligat a tancar temporalment una residència propera on s'internen malalts convalescents de Covid-19, a causa de la interrupció dels serveis per l'accident. 

Es tracta d'un embornal, un forat circular que actua com a desguàs natural per l'aigua de pluja. Generalment, l'aigua es filtra al terra i, poc a poc, corca el subsòl fins que es forma una cova subterrània. A continuació, com ha passat en aquest hospital, l'aigua de les pluges que se segueix filtrant provoca l'ensorrament del sostre de la cova.  

Agujero en un hospital / Cedida

El temporal provoca un ensorrament del terra a un hospital / Cedida

El temporal provoca un ensorrament del terra a un hospital 

El districte hospitalari local ha lamentat l'obertura d'un embornal de 20 metres (65 peus) de profunditat i 2.000 metres quadrats d'amplitud, al pàrquing de l'establiment. A l'aparcament hi havia tres vehicles sense passatgers que han quedat ensorrats i destrossats per la runa. No obstant això, encara sort que l'embornal no ha afectat a les instal·lacions del centre sanitari. Del contrari, el resultat seria molt més devastador. Aparentement, no hi ha hagut cap ferit i les operacions hospitalàries no s'han vist afectades en excés. 

El temporal provoca un ensorrament del terra a un hospital / Cedida

El forat fa 20 metres de profunditat / Cedida

Això sí, les sis persones internes a la residència per tractar malalts de Covid-19, propera a l'hospital, han estat traslladats d'urgència. L'ensorrament ha interferit els serveis d'electricitat i aigua. Aquests serveis també s'han interromput a l'hospital, però els sistemes de còpia de seguretat han permès continuar l'atenció. El governador regional, Vincenzo De Luca, ha dit que la residència tornarà a obrir en pocs dies. 

L'aigua subterrània ha provocat l'embornal

El cap de bombers, Ennio Aquilino, ha confirmat en declaracions a ​SkyTG 24 que la causa ha estat una infiltració d'aigua subterrània com a resultat de les pluges intenses recents.