La Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència de l'Audiència de Barcelona a la Manada de Manresa. Vol que la condemna sigui per agressió sexual i no per abús.

L'Audiència va condemnar a penes d'entre 10 i 12 anys els implicats en la violació grupal a una nena de 14 anys. El delicte que se'ls va imputar va ser d'abús sexual, en considerar que "no van actuar amb violència o intimidació".

"No va dir no"

Un dels polèmics arguments és que la nena, que estava inconscient després d'haver begut grans quantitats d'alcohol, "no es va negar" a l'activitat sexual. Els joves van aprofitar el seu estat per portar-la a una nau abandonada (el Camí Torre d'en Viñas) i la van violar en grup i per torns.

Recurs a la sentència

La Fiscalia ha decidit recórrer la sentència de l'Audiència i demanarà una condemna per agressió, després d'haver elevat la seva acusació al final del judici.

La fiscal va modificar les seves conclusions definitives a la recta final del judici, quan van declarar els acusats i la víctima. Inicialment havia demanat una condemna per abús, però la va elevar a agressió i va demanar 25 anys de presó per al principal acusat,  Bryan Andrés M.C.

Les raons del canvi

El tribunal va recriminar aquest canvi, que la Fiscalia va justificar assegurant que a la víctima "no se li podia exigir ser una heroïna". A més, va remarcar que es van poder aprofitar d'ella perquè estava "sola en una de les casetes abandonades i sota els efectes de l'alcohol i les drogues".

El Ministeri Públic va considerar que els violadors estaven en superioritat numèrica, d'edat i complexió. Així van poder violar la nena, per torns i de forma successiva, després que el principal acusat, organitzés els torns d'aquest horror.

La fiscal va afegir, a més, que la víctima va ser obligada a aquesta activitat sexual no consentida i que va viure una situació "absolutament denigrant".