La fiscalia recorrerà la decisió del jutge de Madrid que investigava la mort de María José Carrasco amb ajuda del seu marit Ángel Hernández d'inhibir-se en favor d'un jutjat de Violència contra la Dona. Així ho ha anunciat la fiscal delegada de Violència de Gènere, Pilar Martín Nájera, aquest dijous en roda de premsa. Nájera enten que les circumstàncies del cas "exclouen" la violència masclista.

Ahir, el titular del Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid havia decidit inhibir-se en la causa del suïcidi assistit la dona morta, malalta d'esclerosi múltiple i que la passada setmana es va treure la vida amb l'auxili del seu marit. "No compartim ni la decisió ni els arguments", ha deixat clar Martín Nájera que considera que el jutge ha fet una "valoració esbiaixada" de les sentències en què s'ha recolzat per prendre la decisió.

"No compartim ni la decisió ni els arguments", diu Martín Nájera

En concret, el jutge del 25 s'empara en la Llei de Violència de Gènere i en la doctrina del Tribunal Suprem, que determina que qualsevol delicte tipificat dins dels relacionats amb l'homicidi que s'hagin comès contra qui o hagi estat l'esposa de l'autor o hagi tingut una relació d'afectivitat anàloga han de ser investigats per jutjats específics.

Interpretació "esbiaixada"

Tanmateix, per a la fiscalia la interpretació d'aquesta jurisprudència és "esbiaixada", el que atribueix a què el jutge no és especialitzat en els delictes tipificats com violència de gènere, que s'han de cometre, ha recordat la fiscal, en un context de "dominació, humiliació i discriminació".

Unes circumstàncies que "des del primer moment" no es reprodueixen en la mort de María José Carrasco que, segons ha recordat la fiscal, reiteradament i públicament havia manifestat la seva voluntat de morir. Malgrat que encara no ha estat notificada l'auto d'inhibició i, per tant la jutgessa de Violència masclista no ha pres encara una decisió, la fiscalia ha acordat presentar aquest recurs directament a l'Audiència Provincial de Madrid.