Una vintena d'estudiants menors d'edat de dos instituts d'Avilés (Astúries), l'Escola Salesiano Santo Angel i l'Institut Número 5, han estat víctimes de la difusió per WhatsApp els dos últims dies de fotografies íntimes que havien estat enviades per elles mateixes a altres joves de la seva mateixa edat en converses privades.

Les noies tenen entre 14 i 17 anys i haurien estat enganyades

 

A les fotos, les menors es mostren semidespullades. Algunes d'elles ho van explicar a les seves famílies i la mare d'una d'elles va anar a la Comissaria de la Policia Nacional a denunciar els fets. L'edat de les menors va dels catorze anys, la més jove, a edats superiors, però mai superant la majoria d'edat. Totes elles, haurien estat enganyades per facilitar les fotografies i ser difoses massivament a posteriori. Les noies assenyalen dos menors com els culpables.

Segons El Comercio, els pares estan alarmats per la situació, tot i que segons la Policia Nacional, aquesta és una pràctica cada vegada més comuna entre els joves i demanen una educació més insistent perquè "esiguin conscients de com d'important que és mantenir la seva intimitat".