El príncep Andrew, tercer fill de la reina Isabel II del Regne Unit i el príncep Felip, ha estat acusat de participar presumptament en una orgia amb adolescents a l'illa privada del financer Jeffrey Epstein.

Diverses joves relaten trobades sexuals en festes i en una illa privada de les Illes Verges

 

El diari The Daily Mail va publicar un vídeo inèdit en el qual se'l veu acomiadant-se d'una noia menor d'edat a la porta de l'apartament novaiorquès de Jeffrey Epstein, que es va suïcidar el passat 10 d'agost després d'haver estat arrestat per tràfic de menors i que d'haver estat condemnat hauria complert 13 mesos de presó per prostituir una noia menor d'edat.

Dies abans, la vigília que el magnat aparegués mort a la seva cel·la de la presó federal de Manhattan, s'havien fet públics uns documents relatius a aquest mateix cas en el qual una de les víctimes de Jeffrey Epstein, Virginia Giuffre, assenyalava el príncep Andrew com un dels poderosos amics amb el qual la van obligar a tenir relacions sexuals.

"Vam tenir relacions sexuals en tres ocasions. La tercera vegada que vaig tenir relacions sexuals amb Andy va ser en una orgia a l'illa privada d'Epstein a les Illes Verges dels Estats Units", va dir Giuffre davant d'un tribunal de Florida el 2015. La jove assegura que aleshores tenia uns 18 anys. "Unes altres vuit noies joves i jo vam tenir sexe amb ell. Totes elles semblaven ser menors d'edat i realment no parlaven anglès. De fet, Epstein es va riure del fet que realment no podien comunicar-se, dient que eren 'les noies més fàcils amb les quals portar-se bé'".

Una altra jove explica com el duc de York li va tocar els pits durant una festa

 

Una segona víctima del magnat anomenada Johanna Sjoberg explicava com el duc de York li va tocar els pits durant una festa celebrada l'any 2001, precisament a l'apartament que Jeffrey Epstein posseïa a Nova York.

No hi ha indicis que el príncep Andrew estigués a les esmentades trobades, però es va reunir amb Epstein almenys 10 vegades durant la seva amistat de 12 anys i, de vegades, es va quedar amb ell durant diversos dies. "En cap moment, durant el temps limitat que vaig passar amb ell, vaig veure, vaig presenciar o vaig sospitar algun comportament del tipus que posteriorment va conduir al seu arrest i condemna," ha expressat la reialesa en un comunicat.