La pandèmia del coronavirus segueix activa a tot el món. Milers de persones han mort a gairebé tots els països en un avenç, encara fora de control, de la Covid-19. Al dolor de les morts per aquesta malaltia s'hi ha de sumar que els familiars de les persones que moren al llit no els hi poden dir el darrer adéu.

Aïllat els darrers minuts de la seva vida

Molts d'ells han de morir aïllats i sols en hospitals plens de gent també sola. L'escalf que reben per part dels sanitaris, que s'hi deixen la pell, no substitueix el somriure o la mà d'aquells que s'han estimat tota la vida.

És el cas de Jihad Al-Suwaiti, un jove palestí que va decidir escalar fins a la finestra de l'hospital on hi havia la seva mare malalta de coronavirus abans de morir. Ho va fer cada nit fins que la dona va morir.

Veure la mare abans de morir

La intenció del jove era poder veure la mare els darrers minuts de la seva vida, i així ho va fer. Ho publica el digital Al Nas que explica que el jove, de Beit Awa, a Hebrón, es va poder enfilar diverses plantes de l'Hebron State Hospital fins arriba on hi ha els ingressats a l'UCI.

Meme Hospital

Jihad Al-Suwaiti s'ha convertit en un emblema de la guerra contra el coronavirus a Palestina.

La mort de la dona, de 73 anys, es va produir el passat 16 juliol, la setmana passada. El noi va poder acomiadar-se de la seva mare, que va morir de coronavirus, una dels milers de persones que s'han mort a tot el món per aquesta letal malaltia que encara no té cura ni vacuna.