Ciro Grillo ―el fill del comediant italià i fundador del Moviment de Cinc Estrelles (M5S) Beppe Grillo― està sent investigat per una presumpta violació en grup. El noi de 19 anys està acusat d'agredir sexualment una jove model escandinava juntament amb tres amics a la casa que el polític té a Porto Cervo, una de les principals ciutats de la Costa Esmeralda de Sardenya, coneguda per les seves platges i luxoses cases. Malgrat l'enrenou generat, la fiscalia està portant la investigació amb la màxima discreció i els quatre implicats únicament s'han pronunciat per defensar la seva innocència i assegurar que les relacions van ser consentides.

Vodka i sexe

Segons informa el diari La Stampa, els fets van tenir lloc a mitjans de juliol. Els presumptes agressors i la víctima es van conèixer a la discoteca Billionaire, un dels clubs més populars de la Costa Esmeralda i el propietari del qual és el magnat Flavio Briatore. Després d'unes copes, el grup va decidir marxar a la casa que Beppe Grillo té a la localitat propera de Porto Cervo. Una vegada allà, la jove ―una estudiant i model noruega― assegura que la van obligar a beure vodka i que després un dels nois la va portar a una habitació per tenir sexe amb ella. "Li vaig dir que no dues vegades, ell m'hi va obligar. Després van arribar els altres i van abusar de mi per torns", ha assenyalat la noia en declaracions per al mateix mitjà.

La versió de la víctima contrasta amb la de la defensa dels quatre presumptes implicats. En Ciro i els seus amics assenyalen que les relacions van ser consentides i presenten com a arguments que la jove va continuar amb les seves vacances ―compartint fotografies a les xarxes socials― malgrat l'incident i que no va denunciar la presumpta violació grupal fins a deu dies després, quan va acudir a una comissaria a Milà, on resideix. Per als advocats dels acusats, aquests fets no concorden amb el comportament que tindria algú que ha estat víctima d'una agressió sexual múltiple.

El vídeo

En la seva defensa, la jove assenyala que si no va presentar la denúncia abans va ser perquè es trobava sola amb les seves amigues i volia esperar a explicar l'ocorregut a la seva mare, després de la qual cosa va decidir anar a comissaria. Per poder esclarir els fets, sembla clau un vídeo que els carabinieri van trobar al mòbil d'un dels joves, a qui els van requisar els seus telèfons quan es va iniciar la investigació. L'enregistrament trobat correspondria al moment en què es van produir les relacions sexuals i permetria donar llum al polèmic cas i descobrir si va ser sexe consentit o no.