Festa il·legal en plena pandèmia de coronavirus amb 250 persones sense mesures de seguretat i saltant-se totes les lleis en una masia abandonada de Rubió, a l'Anoia. Aquest cap de setmana es va detectar que s'havia organitzat una festa il·legal, de l'estil rave, en una masia abandonada en aquest terme municipal de la comarca de l'Anoia.

Quan els responsables municipals van avisar els Mossos d'Esquadra, els agents es van presentar a la finca, on els joves que participaven en la festa havien trencat les cadenes per accedir a la zona, però es van negar a acabar la festa. Els participants a la rave havien aixecat tendes de campanya i carpes per seguir la festa durant hores i sense mesures de protecció contra la Covid-19.

No van voler aturar la festa il·legal

Com que no van voler cessar l'activitat ni marxar de la zona, els Mossos, amb agents de l'ARRO, de Trànsit i de Seguretat Ciutadana, van fer controls per evitar que arribés més gent i també identificar i multar les persones que marxaven.

Imatge de la concentració de cotxes a la festa rave a l'Anoia.

Imatge de la concentració de cotxes a la festa rave a l'Anoia / CME

Durant el dispositiu policial liderat per la comissaria de l'Anoia, que es va allargar durant tot el diumenge i fins a la matinada del dilluns, es van aixecar 219 actes, tretze denúncies per alcohol i divuit més per drogues. La policia ha obert diligències contra els organitzadors per un delicte contra la salut pública, ha assegurat la policia catalana en un comunicat de premsa que ha fet públic aquest dimarts.

Es va acabar aquest dilluns, 12 d’octubre

La festa rave il·legal finalment es va acabar aquest dilluns, 12 d'octubre, a les 10 del matí. La pressió policial i la ressaca, segurament, van evitar allargar la festa més hores.

Quan el camió que portava tot el material i equips de so va sortir de la zona, un comboi policial el va acompanyar fins a la comissaria d'Igualada, on van ser identificats els conductors i ocupants com els organitzadors de la festa. El vehicle va quedar comissat i es van aixecar diverses actes administratives per la festa en plena pandèmia.