La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat aquesta nit una festa al local Cachitos de la rambla de Catalunya, al districte de l'Eixample. A l'interior la policia hi ha trobat 67 persones, sense cap mena de mesura de seguretat contra el coronavirus i saltant-se el confinament i el toc de queda. Agents de la Unitat de Reforç d'Emergències i Proximitat (UREP), la unitat antiavalots de la policia de Barcelona, han entrat al local amb cascs i han denunciat a tots els assistents i també el responsable del local.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, es tracta del local de menjar i copes situat a la rambla de Catalunya de Barcelona, al centre de la ciutat. Al voltant de les dues de la matinada, uns veïns han avisat a la Guàrdia Urbana de la celebració d'una festa en aquest local, que hauria d'estar tancat.

Festa il·legal al centre de Barcelona sense mesures de seguretat

Tot i que algunes de les persones que hi havia a l'interior del local quan ha entrat la policia portaven la mascareta posada, no s'estaven respectant la majoria de les mesures ordenades pel Govern de la Generalitat per aturar la propagació del coronavirus. El local, amb llicència de restaurant i bar, tampoc podia estar obert, segons les limitacions actuals.

UREP Barcelona Festa

Imatge de l'interior del local Cachitos de la rambla de Catalunya de Barcelona / GUB

Els agents de la Guàrdia Urbana, després de confirmar que s'hi estava celebrant una festa de manera il·legal, han entrat al local amb agents antiavalots, l'han desallotjat i han identificat i denunciat tots els assistents, més de 65 persones. També s'han fet tres denúncies administratives contra els responsables del local. L'entrada al local per part d'efectius de la policia s'ha pogut fer sense incidents.

Una segona festa il·legal al centre de Barcelona

Aquesta nit també s'ha desallotjat una festa al carrer de Méndez Núñez, a Ciutat Vella, on un grup també nombrós de persones estaven fent una festa en un local d'una associació cultural. La Guàrdia Urbana ha denunciat més de 50 persones. Són els dos incidents més destacats d'aquesta nit de dissabte a diumenge a la capital de Catalunya.

Nit calenta a l'àrea metropolitana amb policies ferits

A l'àrea metropolitana, la nit ha estat més calenta. Dos policies han estat agredits a Matadepera, en una altra festa il·legal desallotjada per la policia, i a Pallejà, al Baix Llobregat, dos agents dels Mossos han estat agredits quan havien intentat identificar els autors d'uns desordres públics al municipi.