La Policia Nacional ha desallotjat un local de l'estació de l'AVE a Saragossa on es feien festes d'intercanvi de parelles per incomplir l'alerta sanitària i les mesures per combatre el coronavirus. El local el regenta una associació de relacions sexuals liberals i estava equipat amb una barra de bar d'uns dos metres, diverses taules, sofàs i espais que estaven separats per cortines.

Les festes il·legals es feien en un local de l'estació

La infracció de mesures sanitàries implantades per contenir els contagis de la Covid-19 ha fet que la policia hagi intervingut aquest local d'intercanvi de parelles situat l'estació de Delicias de la capital aragonesa. Els fets van passar el 25 d'octubre, tot i que no s'han donat a conèixer fins ara arran de la tramitació de les propostes de sanció a les parelles que van ser enxampades.

estació de Delicias de Zaragoza / Wikimedia Commons

El local d'intercanvi de parelles intervingut per la policia ocupava un local de l'estació de Delicias de Saragossa / Wikimedia Commons.

Agents del comandament superior de la policia d'Aragó van anar a l'estació, alertats per un vigilant de seguretat d'ADIF, que va sentir música que procedia de l'edifici. Els agents van presentar-se al local d'intercanvi de parelles, situat al soterrani, i en el seu interior van trobar diverses persones, que van ser identificades.

El local regentat per l'Associació de Relacions Sexuals Liberals estava equipat amb una barra de bar d'uns dos metres, diverses taules, sofàs i espais que estaven separats per cortines.

La policia proposa sancions i tancar el local

En total, la intervenció va acabar amb set propostes de sanció per tenir reunions superant l'aforament permès per les mesures anticovid en un establiment privat i passant-se de l'horari de confinament, ja que quan es va fer la intervenció ja eren les onze de la nit.

També s'ha tramitat la proposta del tancament del local per les infraccions administratives comeses. 

Policía Nacional / EFE

La policia Nacional va enxampar diverses persones a la festa il·legal i ja S'han presentat sancions /  EFE

L'incompliment de les mesures per lluitar contra l'expansió  coronavirus per part d'aquest local d'intercanvi de parelles coincideix amb l'enduriment de les mesures anticovid dictades pel govern de l'Aragó, que actualment és una de les comunitats amb major taxa de contagis.

De fet, Saragossa va ser confinada perimetralment fa unes setmanes i el Govern aragonès ha endurit les mesures. De fet, a banda de les restriccions al sector de l'hostaleria, tots els locals que no venguin productes essencials han de tancar a les vuit del vespre.