S.A.G., de 39 anys i veí de Portals Nous, a Mallorca, poc es pensava que avui seria la imatge dels Sanfermines de Pamplona. Ell i el seu braç.

Si les imatges de com un dels toros de Victoriano del Río li ha enxampat el braç ja han deixat glaçat mig món, una nova foto encara demostra més el dolor que ha hagut de passar aquest home. És una foto a la qual ha tingut accés ElCaso.cat i que ha estat feta a la zona mèdica de l'hospital de Navarra, on ha estat derivat l'home tot just s'ha acabat l'encierro.

Informe mèdic del ferit

Segons l'informe mèdic, S.A.G. ha patit "un degloving de pell i teixit cel·lular subcutani amb afectació muscular lleu". Els "teixits nerviosos i estructures vasculars estan íntegres", també detalla el metge que l'ha assistit.

fotos cornada encierro pamplona

Imatge de la cornada durant el cinquè encierro dels Sanfermines / EFE

Tot i l'espectacularitat de la ferida, sembla que l'home es podrà recuperar i que les seqüeles seran, si més no a escala física, mínimes. El pronòstic que ha decretat el cap d'urgències del Complejo Hospitalario de Navarra ha estat de "menys greu" a les 11 del matí, a l'espera de l'evolució de la ferida i de la revisió quirúrgica que s'ha fet al mosso.

Debat sobre els encierros

Navarra viu aquests dies, quan s'ha arribat al cinquè encierro dels Sanfermines, un important debat a tota la ciutat: la feina dels cabestros als encierros.

Els corredors es queixen que tapen el ramat i fan complicat poder córrer i "pillar toro". Aquest dijous no han sortit els cabestros més ràpids per acontentar els corredors. Els toros han corregut més estirats i ha permès trobar més espais als mossos.