La catalana Fátima Ofkir, que compleix condemna per un presumpte delicte de tràfic de drogues a Oman, no es troba entre els 118 estrangers indultats pel sultà Haitham bin Tareq al Said amb motiu del primer aniversari de la seva assumpció del poder, tal com han confirmat fonts del ministeri d'Afers Exteriors espanyol.

El ministeri que dirigeix Arancha González Laya s'havia interessat per si la jove de l’Hospitalet de Llobregat, condemnada a cadena perpètua, es trobava en la llista de 285 convictes afavorits amb el perdó reial.

La presa catalana més jove en una presó estrangera

Ofkir és la presa catalana més jove que compleix condemna fora del país i Exteriors ha estat negociant la seva repatriació i un acord amb el govern omanita perquè pugui complir condemna en una presó espanyola.

Les gestions es van iniciar al maig, quan Ofkir, natural de l'Hospitalet de Llobregat, ja portava dos anys empresonada en una presó d'Oman després que fos captada per una xarxa de narcotraficants a Espanya i enviada a recollir un paquet amb set quilos de morfina a un hotel omaní amb l'objectiu de transportar-lo fins al seu país.

A presó des de 2018

A pesar que la jove va desertar abans de dur a terme la seva missió, la policia omanita va irrompre al seu hotel i va trobar en un armari el carregament de droga. Des de llavors (agost del 2018), la Fátima està empresonada.