Una dona, identificada com Shanel Gutiérrez, ha gravat el rescat fallit d’un home que s’ofegava. Mentre els companys de feina intentaven rescatar a Dondo de la riera, després d’haver caigut mentre rescatava un gos atrapat, la dona ha enregistrat com el “fantasma” del difunt “sortia del seu cos després de la seva mort”, segons afirma Shanel.

Una dona grava el “fantasma” d’un home mort

Les imatges capten el moment esgarrifós en què Shanel, una dona de 25 anys, afirma haver vist “l'ànima d'un home abandonar el seu cos després d'ofegar-se en un riu”, a Filipines. L'home ofegat, Dondon, estava treballant en una pedrera propera quan, segons els testimonis, va afanyar-se a salvar un gos de carrer que havia caigut a l'aigua. La riera baixava amb molta força i era una operació molt perillosa, però Dondon va decidir arriscar-se. 

L’home va baixar al riu i va poder empènyer el gos a un terreny més segur, salvant-li la vida, però després l’aigua va emportar-se'l amb força cap a la part més profunda del canal, on els peus de Dondon es van enfonsar encara més al fang

Un amic seu va notar la seva absència i de seguida va adonar-se’n del tràgic succés: Dondon havia desaparegut enmig del riu. Ràpidament va demanar ajuda als funcionaris locals, per buscar, desesperadament, el cos del seu company de feina. 

Després d’una intensa recerca, els rescatadors van trobar el cos de Dondon surant al riu i van utilitzar una excavadora de la pedrera per rescatar-lo. Però ja era mort. Mentrestant, els residents de la zona observaven l'escena, aterrits.  

Una mujer afirma haver visto el fantasma de un hombre ahogado / Antena 3

Una dona afirma veu el fantasma d'un home ofegat / Antena 3

Shanel Gutiérrez va començar a gravar i, de sobte, va tenir una revelació del tot inesperada: “Sé que era el seu fantasma. Se'm va posar la pell de gallina quan ho vaig veure. Va ser molt esgarrifós perquè no esperava capturar aquest moment", va lamentar. 

Més endavant, quan les autoritats van preguntar a Shanel si havia distorsionat el vídeo, la dona ho va negar rotundament: "Quan ho vaig reproduir, vaig veure alguna cosa com un esperit caminant sobre l'aigua. Tenia la forma d'un home", va afegir. 

Shanel Gutiérrez creu que hi ha una presència maligna al riu

Després de la tragèdia, Shanel va advertir que Dondon és la tercera persona en ofegar-se en aquest riu durant l’any vigent. Per això, la dona creu que una entitat maligna podria ser la responsable de les morts. 

De moment, potser per si de cas, els funcionaris locals han advertit als residents que no nedin al riu perquè els corrents són molt forts, especialment durant la temporada de tifons