La Inés, una nena d'onze anys amb una discapacitat intel·lectual, va començar fa pocs dies una nova aventura: un campament d'estiu a Aldeaduero, a Salamanca. Tanmateix, l'aventura va durar poc: només una nit. Les queixes dels pares d'altres nenes que participaven en el mateix campament van provocar que, el segon dia, la Inés hagués de fer les maletes i tornar a casa.

No era la primera vegada que la nena anava de campaments: els dos anys anteriors, la Inés havia estat en altres campaments sense cap tipus de problema i, aquest any, la seva família es va decidir a apuntar a la nena a un d'especialitzat per millorar els coneixements d'anglès. La Inés parla i entén les coses bé però li costa processar les informacions, segons ha explicat Carolina, la seva mare, a la Cadena SER.

Els pares es van queixar que les seves filles "haguessin de cuidar d'una discapacitada"

Davant de les dificultats que pot tenir la nena, que no sol tenir problemes per relacionar-se amb altres de menors, la mare va anar a parlar amb els responsables del campament, que li van dir que no hi hauria cap tipus de problema.

També el va parlar amb els monitors, amb els que va acordar que no dirien a la resta dels participants les característiques especials de la nena per no crear prejudicis. Els monitors no van complir i les companyes d'Inés els ho van comentar als seus pares.

I, abans fins i tot de la primera nit, alguns d'aquests progenitors van trucar a l'empresa i es van queixar pel fet que les seves filles "haguessin de cuidar d'una discapacitada". Carolina assegura que, entre altres excuses, les companyes de la nena volien estar soles perquè es coneixien d'abans, i asseguraven que ja comparteixen espai amb nens amb discapacitat a l'escola durant la resta de l'any i "volen descansar" a l'estiu.

"Entre l'espasa i la paret"

Amb tot això, l'empresa va cridar als pares de la Inés assegurant que "estaven entre l'espasa i la paret" per aquestes queixes, i van oferir que la nena dormís sola abans de posar altres excuses, com que tenia un comportament estrany o que no tenia prou nivell d'anglès.

Davant d'això, els seus pares van haver d'anar a Salamanca a recollir-la, la van portar amb els seus avis paterns a Barcelona, i van tornar a Madrid, on viuen, per continuar treballant. Ara els pares es plantegen denunciar Diverbo, l'entitat organitzadora d'aquest tipus de campaments per aprendre anglès, amb seu a Madrid.

La nena està "feta pols" i es culpabilitza del què ha passat

Mentrestant, Carolina reconeix que la Inés està "feta pols" per tot el que ha passat, i que, malgrat que la seva mare li insisteix en el contrari, la nena es culpabilitza del succeït. Això sí, la mare ha agraït les mostres d'afecte en donar a conèixer els fets.

També ha agraït l'oferiment d'un campament a la serra de Madrid, que ha convidat a la nena a formar part de les seves activitats, però ha assenyalat que la nena, ara ja a Barcelona amb els seus familiars, es quedarà amb els seus cosins i amb els seus avis.