Negar el coronavirus i morir de Covid-19. És la història del presentador i periodista brasiler Stanley Gusman que ha mort als 49 anys després d'estar ingressat per aquesta greu malaltia pandèmica que ha capgirat tot el món.

Stanley Gusman, molt famós al Brasil pels seus programes a la cadena TV Alterosa i per ser proper al president del país, Jair Bolsonaro, sempre s'havia mostrat contrari a les mesures per prevenir el coronavirus i s'havia fins i tot posicionat al costat dels negacionistes com el mateix president Bolsonaro.

Infectat durant les festes de Nadal

Abans de Nadal fins i tot va ser molt dur contra els polítics d'esquerres que van demanar evitar trobar-se per celebrar les festes per evitar nous contagis. En directe al seu programa va atacar a qui demanava no visitar familiars i va assegurar que ell passaria les festes amb els seus pares.

México coronavirus / EFE

Imatge d'arxiu d'un mort per coronavirus / EFE

Va ser justament durant les festes de Nadal que Gusman va començar a notar símptomes de coronavirus. Tot i que primer van ser símptomes lleus, i ell mateix assegurava que aviat podria tornar a fer vida normal, el 4 de gener va haver de ser ingressat a l'UCI, molt greu. Per culpa d'una infecció secundària culpa del coronavirus, aquest 12 de gener l'hospital de la seva ciutat, Belo, va confirmar la mort del periodista negacionista amic de Bolsonaro.

En contra dels termómetres i de la mascareta

Stanley Gusman aprofitava els seus programes per atacar els polítics que avisaven de la pandèmia. Ell estava en contra de l'ús de la mascareta i havia sortit al carrer molts cops sense. Tampoc estava d'acord en ser examinat de temperatura abans d'entrar en recintes públics o botigues. Va fer-se ressò d'un informe fals que deia que els termómetres infrarojos podien arribar a afectar el cervell.

Una de les coses que confirma la història d'aquest periodista és que negar la malaltia no et salva de morir de Covid-19. Al cel sigui.