La Fiscalia ha sol·licitat vuit anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat sobre els seus fills durant deu anys per a l'exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, conegut com el Yoyas, a qui acusa de cinc delictes de maltractaments, un d'amenaces i un setè de vexacions, en aquest cas lleu.

Des de principis d'any, Navarro està formalment processat per diversos càrrecs de violència masclista per un jutjat de Telde (Gran Canària), que acaba d'acabar la instrucció dels fets que va denunciar el 2018 l'exparella de l'acusat i també concursant televisiva, Fayna Bethencourt, amb qui té dos fills.

Yoyas i parella

Fayna Bethencourt, també concursant televisiva i amb qui té dos fills, el va denunciar el 2018

En una qualificació jurídica que avança aquest divendres Canarias 7, el Ministeri Fiscal relata els diversos episodis de maltractaments que Bethencourt suposadament va viure al llarg de la seva relació amb Navarro, a qui va conèixer al concurs de Telecinco. "Et trenco el braç o una costella?", li va dir el Yoyas a la seva llavors parella en una d'aquestes ocasions, segons l'acusació.

"Et trenco el braç o una costella?", li va dir el Yoyas a la seva llavors semblant

 

La fiscal del cas sosté que, des de l'inici de la convivència, Navarro va fer ús de la "dependència emocional de Fayna, que reforçava tractant de convèncer-la que els seus pares no la volien" i va instaurar una relació en la qual "tenia un control absolut de l'economia domèstica així com limitava l'autonomia" de la seva dona, vigilant les seves "comunicacions i moviments".

També indica que el Yoyas tractava de forma "degradant" a la seva parella, a qui "retorçava la mà o li donava una trepitjada quan volia que callés". El seu comportament, continua el Ministeri Públic, va esdevenir cada vegada més "violent, hostil i humiliant" cap a Bethencout, la qual cosa es va agreujar amb el naixement dels seus fills.

Violència en presència dels fills

El Ministeri Públic sosté que, en presència dels nens d'ambdós, Navarro va agredir la seva dona "en múltiples ocasions, agafant-la del coll fins a elevar-la del terra, donant-li puntades de peu, cops de puny, amenaçant-la i insultant-la amb freqüència", amb frases com "ets una filla de puta", "una subnormal" o "una pocavergonya".

Sempre segons l'acusació, d'aquesta manera el Yoyas va generar al domicili un "clima de terror" que va afectar els menors.

El Yoyas va crear un "clima de terror" que va afectar els menors

 

Els diversos episodis de maltractaments que la Fiscalia atribueix a Navarro comencen el 2013, quan suposadament li va donar una pallissa davant del seu fill, que llavors tenia tres anys, i la va arrossegar al dormitori mentre li deia: "Què vols que et trenqui, el braç o una costella?".

El 2017, la parella es va mudar a Gran Canària, perquè Fayna Bethencourt tenia esperances que Navarro canviés de conducta, però ell, "lluny de modificar el seu comportament, va continuar insultant la seva esposa, tant directament a ella com a través dels seus fills, dient-los mitjançant constants trucades de telèfon expressions com 'la puta de la teva mare' o 'quin fàstic de dona'", apunta la fiscal.

Ho va denunciar i ho va perdonar

Bethencourt ho va denunciar per primera vegada el 5 de setembre del 2017, però després va acudir al jutjat a demanar l'arxivament de les diligències per, assegurava, haver-lo perdonat.

Tanmateix, l'11 de gener del 2018 va tornar a denunciar-ho, després de comprovar que s'havia desplaçat de nou a Gran Canària sense avisar-la i que li enviava missatges de text i d'àudio al mòbil de contingut amenaçador per a ella i per a la seva nova parella, la qual cosa va posar en marxa la causa que està ara pendent de judici.

El Yoyas va ser regidor

Carlos Navarro va obtenir 339 vots a Vilanova del Camí (Barcelona), on es presentava com a candidat a l'Alcaldia pel partit Dret Ciutadania i Democràcia (Decide). Es va guanyar la confiança del 6,20% de la població i va entrar al consistori com a únic regidor de la formació.