Un pare i els seus sis fills han viscut tancats al soterrani de casa seva durant nou anys mentre esperaven la "fi del món" a Drenthe (Holanda). La policia de la localitat, que els ha localitzat aquest dimarts, ha assenyalat que en el moment del rescat els fills més joves "no sabien ni que existien més persones vivint al planeta".

Els cossos de seguretat han obert una investigació sobre els fets i han explicat la història en diverses piulades publicades aquest dimarts.

"El cabell llarg, la barba bruta i la roba vella"

El pare de 58 anys va tancar-se amb els seus sis fills, tots majors de 16 anys, al soterrani de la seva granja a Ruinerwold (Drenthe, Holanda) sense permetre'ls cap tipus de contacte amb l'exterior.

La policia de la localitat ha explicat la història a través d'una piulada on explicava el següent: "Ahir algú ens va informar que estava preocupat per les condicions de vida de les persones en una casa del Buitenhuizerweg a Ruinerwold. Hem anat allà", i afegien que tenien "un ampli equip d’investigació (TGO)" cobrint la situació de l'habitatge. 

La història l'ha pogut denunciar el fill gran de la família, 25 anys, que va poder-se escapar de la granja i va anar a una cafeteria uns quilòmetres més enllà de la casa on l'havien tingut tancat.

A l'establiment va demanar ajuda al propietari explicant-li que vivia amb la seva família "en unes condicions pèssimes".

Chris Westerbeek, propietari del local va explicar a la RTV Drenthe que el noi "tenia el cabell molt llarg, la barba bruta i la roba vella" i afegia que "estava molt confós", així que va decidir trucar a la policia perquè investiguessin la situació.

El registre de la granja

En escorcollar el lloc, els agents es van trobar amb una escala amagada darrere d'un armari en el menjador, que connectava amb un soterrani on hi havia els cinc adolescents i el pare, que havia patit un infart cerebral feia uns anys i estava estirat al llit: "ens hem trobat sis adults, els hi estem donant suport i atenció" explicava la mateixa policia en una altra piulada.

A més, explicaven que el propietari de l'edifici no havia volgut cooperar amb la investigació i que per tant havien procedit a la seva detenció.

La mare, desapareguda

Havien estat subsistint gràcies als aliments que obtenien d'un hort i una cabra.

La família no havia tingut cap contacte amb l'exterior durant nou anys i alguns no sabien que existien més persones vivint al planeta, segons explica RTVD. A més, afegia que havien estat subsistint gràcies als aliments que obtenien d'un hort i a una cabra.

Es desconeix on està la mare: segons asseguren els veïns, la parella havia arribat feia nou anys al poble i, quan van llogar la granja, la van envoltar amb tanques i van tapar totes les finestres.