Després d'anys de no voler-ne saber res, la família de la Isabel, la dona que va passar-se 15 anys morta a casa seva sense que ningú se n'adonés, es va interessar per l'estat de l'anciana per un interès econòmic: després que s'assabentessin que diverses persones havien preguntat per comprar el pis on havia viscut i on, sense que ningú ho sabés, encara hi havia el seu cos.

Així ho asseguren els veïns, que diuen que al voltant de l'any 2004 es van preocupar perquè no sabien res de la dona que vivia al segon B del carrer José del Hierro, 51, i sospitaven de la fortor que sortia de l'habitatge.

Diuen que ho van denunciar a la policia, que va dir que se n'havia d'ocupar la família; al banc, que no els va poder donar cap informació perquè els pagaments continuaven a l'ordre del dia; i, també, ho van preguntar a la família, que no en va voler saber res i els va penjar el telèfon.

Es van fer a la idea que la Isabel, que no tenia fills i havia enviudat pocs anys abans, havia anat a viure amb alguna neboda, a una residència o, fins i tot, a un centre psiquiàtric: tenia fortes depressions i havia protagonitzat algun incident, com ara llençar objectes des del balcó al carrer.

La possible compra del pis va despertar l'interès de la família

Fa poques setmanes, però, l'administrador de les finques els va comentar que hi havia potencials compradors interessats en el pis, segons El Mundo. Això va arribar a oïdes dels familiars, que van tornar a interessar-se per la dona una dècada i mitja després.

Una neboda va començar a preguntar als familiars si en sabien alguna cosa, i, com que ningú li va saber dir què s'havia fet de la dona, va presentar-se al pis. La porta era tancada per dins i ningú contestava, i va trucar la policia.

La resta, ja és història: la policia i els bombers, ara ja amb permís de la família, van entrar al pis per una finestreta que s'havia quedat entreoberta. El cos mig momificat de la dona era al lavabo. L'anàlisi de les restes va determinar que havia mort per causes naturals feia uns 15 anys, quan l'anciana tenia uns 78 o 79 anys.

Ningú se n'hagués assabentat si no fos per un suposat interès per l'herència. Els veïns ho resumeixen bé: "se'n van preocupar massa tard". Més de tres lustres tard, concretament.