En Josh Mayer, un estudiant anglès a l'escola de Swavesey Village, ha plantat cara a les imposicions del centre on estudia amb una declaració d'intencions.

Els docents li han prohibit anar a classe amb uns pantalons que va comprar a Tesco, una coneguda cadena de supermercats anglesos, perquè va contra el codi de vestimenta. Així que l'estudiant ha decidit que assistirà a classe amb faldilla.

Un canvi en els uniformes obligatoris

El curs passat, els alumnes d'aquest col·legi portaven un uniforme diferent, el pantaló del qual es podia comprar fàcilment a Tesco i a un preu econòmic. Però aquest any la política ha canviat, i la directiva del centre ha decidit que els estudiants hauran de portar la roba de la marca David Luke, que és més cara i es ven a certs punts de venda reduïts.

No li era còmode

Segons la mare d'en Josh, la Lizz Mayer, van comprar el nou uniforme i el nen el va portar el primer dia de classe. Però li era incòmode, i el segon dia de classe va tornar a portar els seus antics pantalons.

Va ser aleshores quan el centre va començar la seva creuada personal contra l'estudiant.

Pantalons equivocats

Segons la Lizz, és el tercer cop que el centre canvia d'uniforme en tres anys. I ara, amb la protesta del seu fill, "l'escola està fent del Josh un exemple del que no s'ha de fer: l'han apartat de tothom i no permeten ni que vagi a dinar amb els seus amics. Tot pels pantalons que porta".

La direcció, davant d'aquest comportament que consideren impropi i rebel, ha decidit treure'l de classe i enviar-lo a la zona de nens amb necessitats especials. Segons la seva mare, "no hi havia ningú de la seva edat".

El nen no està aprenent

L'escola ha estat donant en Josh presentacions amb les quals treballar, però no pot preguntar dubtes a professors perquè no hi són. "Moltes vegades no té ni els materials que necessita per completar les activitats", assegura la Lizz. I continua: "hauria d'haver començat classes d'ètica. No n'ha fet ni una".

La faldilla com a protesta

La mare opina que l'escola dóna més importància als pantalons que porta que a l'educació que rep el seu fill. Per aquest motiu, ha començat una campanya, que ja han signat més de 400 pares, contra aquesta situació. Però el centre no ha fet res.

Per la seva banda, el nen ha decidit que els seus ideals són més importants que qualsevol imposició classista, i ha decidit que assistirà a l'escola amb faldilla fins que la situació no canviï.

Per a la direcció és una qüestió d'imatge

En declaracions al Mirror, Jim Stavrou, el director de l'escola, assegura que "només han rebut comentaris positius d'ençà que van canviar l'uniforme". I segueix: "Tant pares com el personal del centre diuen que els nens estan molt més elegants, i que això eleva els estàndards de l'empresa".

Justifiquen l'aïllament

Segons el director, "qualsevol estudiant que no compleixi amb la política de l'uniforme seguirà rebent classes, però apartat del seu grup". Assegura que no és res dolent, ja que l'escola ofereix tutories individuals i un ambient de treball en grups reduïts. I afegeix que "també podran fer classe de gimnàstica amb el seu grup".

Des de la direcció diuen que revisaran les polítiques, però els estudiants estan obligats a portar l'uniforme que han escollit fins a nova ordre.