Un poble d'Extremadura s'ha despertat aquest dimarts cobert de vermell. Es tracta d'una pluja de tomàquet en pols, provinent d'una fuga en una fàbrica propera. 

Els carrers, les teulades i els cotxes de Villafranco del Guadiana, a la província de Badajoz, s'han cobert durant la matinada de pols de tomàquet, segons publica El Periódico de Extremadura. La zona més afectada ha estat la més propera a la fàbrica de l'empresa Agraz, que precisament es dedica a la indústria del tomàquet. Tota aquesta pols vermella prové, segons el mateix diari, d'una fuga en la xemeneia més alta de la indústria.

Els veïns denuncien que no és el primer cop

Tot i que no és la primera vegada que passa, molts veïns han alertat la policia local, la Guàrdia Civil i els tècnics de Medi Ambient. No s'han hagut de lamentar danys personals. El director de la fàbrica s'ha ofert a contractar una empresa de neteja, però els veïns de la fàbrica s'hi han negat perquè consideraven que amb això s'eliminarien proves.

Els ciutadans de Villafranco asseguren que les partícules de tomàquet estan contínuament en suspensió en l'aire, mentre que l'empresa afirma que s'ha tractat d'un incident aïllat i que ja està investigant què ha pogut passar.