Wang, un home xinès, ha estat compartint durant 15 anys el seu cervell amb una tènia, també coneguda com a solitària, sense saber-ho. Ara l'han operat i li han tret l'insecte del seu cap.

L'home va ser operat a finals d'octubre, en un centre mèdic de la província de Guangdong (Xina). L'insecte feia 12 centímetres i s'estava menjant el teixit del seu cervell.

Una situació perillosa

Segons el neurocirurgià que ha dirigit l'operació, Gu Youming, si no s'hagués detectat el paràsit al cervell del pacient i se li hagués extret, podria haver tingut greus conseqüències. La tènia s'hauria seguit menjant la massa cerebral de l'home, i ell es podria haver quedat paralitzat o, fins i tot, morir.

A més, el doctor ha assenyalat que la intervenció, que ha durat dues hores, era molt important per treure l'insecte sencer: "Si hagués quedat alguna part en el cervell, hauria tornat a créixer", assegura.

La causa: caragols fregits

Després de la intervenció, Wang ha recordat que el 2004 era aficionat a menjar caragols de riu fregits amb el seu cap. Un any després, el 2005, assegura haver començat a sentir els dolors, les nàusees, punxades als braços i les cames i convulsions.

El metge sospita que el pacient es va contagiar amb la carn del caragol, que potser estava poc cuita, o amb algun altre animal exòtic.

Homeopatia per curar-se

Després de més d'una dècada patint, l'any 2018 els metges li van diagnosticar a Wang una infecció parasitària.

En comptes d'acudir a un neuròleg, l'home va intentar curar-se amb medicina tradicional i natural, però no ho va aconseguir. Després de patir un nou episodi de convulsions, va acudir a l'hospital per sotmetre's a la cirurgia.