Un camió cisterna que transportava milers de litres de benzina i gasoil ha explotat i s'ha incendiat aquest dimarts al migdia a l’autopista C-16 a l’alçada de Terrassa, al Vallès Occidental. Concretament, el camió tenia dos tancs on hi havia més de 20.000 litres de gasolina i 15.000 de gasoil.

L’incendi, que s’ha produït per causes que encara es desconeixen, ha provocat el caos circulatori, obligant a tallar dues de les vies principals de l’àrea metropolitana: la C-16 i la C-58, que han quedat tallades durant prop de dues hores en tots dos sentits. Poc abans de les dues del migdia s'han reobert en direcció Barcelona, i una hora i mitja més tard el trànsit a la C-58 s'ha obert cap a Manresa, tot i que les aturades han continuat.

També s’ha interromput el servei de la línia S1 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i s'han hagut de tallar diversos accessos al sud de la cocapital vallesana, creant grans embussos a l'interior de la ciutat.

Els Bombers de la Generalitat han enviat al lloc de l'incendi onze dotacions terrestres, a més de diversos mitjans aeris. Els bombers també han creat un cordó de seguretat per facilitar el pas als vehicles que havien quedat atrapats a la carretera i, també, per evitar que les flames s'estenguessin als marges de la carretera, en una zona molt propera a la ciutat però envoltada de bosc.

No hi ha risc per la població

Tot i que l'incident ha creat una gran columna de fum negre que s'ha pogut veure des de tota Terrassa i, també, des de poblacions veïnes, Protecció Civil assegura que no hi ha cap mena de risc per a la població.

fum terrassa

La gran columna de fum s'ha pogut veure des de bona part de la ciutat / Mari Argiz

L'incendi no ha provocat ferits: el conductor del camió ha pogut sortir pel seu propi peu. En tot cas, i com a mesura preventiva, el SEM ha enviat diverses unitats al lloc dels fets. També s'hi han desplaçat nombroses unitats dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal de Terrassa, sobretot per a regular el trànsit.