L'explosió química de Tarragona s'ha sentit a tots els pobles del Camp, des del Vendrell, al nord, fins al sud, a tocar de l'Ebre. I on més s'ha sentit, esclar, és a Tarragona. L'incident, que tot apunta que ha estat accidental, ha deixat una víctima mortal i diversos ferits greus.

Bomberos en un edificio donde se ha derrumbado el techo / ACN

Imatge dels Bombers a la zona on ha impactat el projectil.

Al barri de Torreforta, a uns tres quilòmetres de la planta que ha explotat, també han sentit la deflagració quan passaven pocs minuts de dos quarts de set de la tarda. És aquí on ha perdut la vida el Sergio, un home que estava tranquil·lament a casa seva quan un projectil de l'explosió hi ha impactat.

Els veïns expliquen l'explosió

Ha sigut pocs minuts després de l'accident quan el Cecilio i un amic seu —dos veïns del bloc de la plaça de García Lorca— han tornat a casa. Havien sentit l'explosió pel carrer, però poc es pensaven que part de la tragèdia la tenien a casa seva.

Parets a terra i el veí mort

Han vist que els  queia aigua a casa seva i han pujat al pis de dalt a veure què passava. No hi havia res d'estrany al pis just a sobre del Cecilio, però al del costat, on vivia Sergio Millán, estava tot destrossat.

Ho han vist quan la dona ha obert la porta i han vist totes les parets a terra i el cos ja sense vida del Sergio estirat amb runa a sobre, tal com ha explicat Cecilio a ElCaso.cat.

Només el pis de l'única víctima mortal d'aquesta desgràcia ha patit els danys d'un projectil que ha volat tres quilòmetres per l'ona expansiva d'una explosió química fatal.

Els Bombers i els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets per aclarir com ha acabat aquí i com s'ha enfonsat el terra i ha matat el Sergio.

Manoli, la veïna que era a casa

Si el Cecilio era al carrer en el moment de l'explosió, la Manoli l'ha viscut des de l'edifici on ha impactat el projectil. Era a l'interior, tal com ha explicat ella mateixa a ElCaso.cat.