La forta explosió química de Tarragona ha deixat una persona morta, al barri de Torreforta, a uns tres quilòmetres en línia recta des de l'empresa de l'incident.

Segons les primeres informacions, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, de fonts de la investigació, un projectil de l'explosió ha impactat en aquest pis de cinc plantes de la plaça de García Lorca de Tarragona per culpa de la força de l'ona expansiva.

Un veí de 55 anys

El fort impacte ha fet caure part del sostre del pis i ha aixafat un home d'uns 55 anys que vivia a la segona planta de l'habitatge. Segons ha pogut saber aquest mitjà, es tracta de Sergio Millán, un veí del barri de tota la vida.

L'home, casat i amb fills i nets, vivia amb la seva dona al pis. Era molt conegut al barri per haver regentat una botiga de fruita que va tancar fa pocs anys. Ara, a l'atur, el Sergio i la seva dona passaven amb la pensió mínima d'ell i d'ella.

Els veïns, els que han sentit i vist l'explosió en primera persona, encara no s'expliquen com ha pogut arribar fins a casa del Sergio un projectil disparat per la deflagració de l'empresa química.

Els tècnics asseguren que la força de l'explosió, que s'ha sentit a diversos punts del Camp de Tarragona, sí que fa possible que un element hagi volat fins a tres quilòmetres. 

Investigació oberta

Els Mossos d'Esquadra, amb efectius de TEDAX i d'altres unitats especialitzades, estan investigant els fets per poder tenir una teoria clara d'aquest incident relacionat amb l'explosió però a molta distància. Tot i això, els Bombers consideren l'explosió com un accident.