Protecció Civil ha confirmat aquest dimarts a la tarda que, almenys, vuit persones han resultat ferides de diversa consideració, amb grans cremades, a l'explosió a la zona sud del complex químic de Tarragona, al terme municipal de la CanonjaEs tracta d'un accident a l'empresa IQOXE.​

Dels vuit ferits, un està en estat crític i un altre molt greu, tots dos han estat traslladats a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

D'altra banda, hi ha un ferit menys greu, que ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII.

Dues persones menys lleus han estat desplaçades a l'hospital Sant Joan de Reus, i la resta han estat donades d'alta in situ. Els ferits són tots personal de l'empresa.​

Dos morts

Dues persones han mort. La primera víctima, Sergio, de 55 anys, estava en un edifici de cinc plantes, una part del qual s'ha esfondrat, a la plaça García Lorca de Torreforta, un barri de Tarragona, a causa de l'ona expansiva que ha provocat l'explosió. La segona víctima es tracta de l'encarregat de planta.

Més de 20 dotacions de Bombers, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra han estat buscant-lo i, finalment, han trobat el cadàver aquest dimecres al matí.

Así ha quemado la empresa

Així ha quedat l'empresa després de l'explosió

Confinament de la ciutadania

En un primer moment, Protecció Civil ha demanat als ciutadans de la Canonja i Vila-seca que es confinessin preventivament fins a saber l'abast de l'accident químic

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que, instants abans de començar a fer sonar les sirenes d'alarma que avisen de risc químic, s'ha rebut l'informe de toxicitat dels bombers i s'ha determinat que no era necessari.

A més, Protecció Civil ha desactivat el confinament hores després de l'explosió. "Es pot respirar tranquil·lament, però es recomana quedar-se a casa", ha explicat Buch.

No s'han activat les sirenes d'alarma

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que, instants abans de començar a fer sonar les sirenes d'alarma que avisen de risc químic, s'ha rebut l'informe de toxicitat dels bombers i s'ha determinat que no era necessari.