L'empresa IQOXE, situada a la zona sud del complex químic del terme municipal de la Canonja, a Tarragona, ha explotat aquest dimarts a la tarda. A conseqüència d'això, sis persones han resultat ferides de diversa consideració.

Les primeres imatges de l'interior de la planta petroquímica, després de l'accident, són esgarrifoses: ferralla i flames han dominat les instal·lacions, en les quals estan treballant més de 20 dotacions de bombers. A més, diversos equips del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la zona.

Una escena tenebrosa

Así ha quemado la empresa

Així ha quedat l'empresa per dins després de l'explosió. Els bombers treballen per controlar l'incendi.

La empresa en llamas

Les flames han cremat la planta després de l'explosió.

Un camión en la empresa

Un camió a l'empresa mentre aquesta cremava.

Un mort

Una persona ha mort a causa de l'explosió. Segons sembla, estava en un edifici de cinc plantes situat a la plaça García Lorca de Torreforta, un barri de Tarragona, quan una part s'ha esfondrat a causa de l'ona expansiva. La víctima hauria mort a l'acte.

Sis ferits

Dels sis ferits, dos han estat traslladats crítics a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, i uns altres dos han estat desplaçats en estat greu a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Tots sis són part del personal de l'empresa.

Un desaparegut

Hi ha un desaparegut a l'accident, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior. A més, segons s'ha pogut saber, és part del personal de l'empresa afectada.