L'explosió a l'empresa química de Tarragona d'aquest dimarts ha deixat un mort i diversos ferits —grans cremats i greus—, però també un desaparegut. Es tracta d'un noi, l'encarregat de planta, al qual ara per ara segueixen buscant els Bombers a la zona zero de la deflagració.

En el moment de l'explosió, l'home que de manera incansable busquen ara els efectius que treballen a la zona, era en un edifici que ha col·lapsat. Segons han explicat fonts dels Bombers, a la zona de l'incendi on han pogut accedir no s'ha trobat l'home i sí els altres ferits, que han estat traslladats a hospitals de Barcelona i Reus.

Buscar sota la runa

S'espera ara poder entrar a la zona col·lapsada i sota la runa seguir la recerca de l'home. Tot i que no ha transcendit, els Mossos d'Esquadra ja han pogut identificar la persona. La família d'aquest treballador de la planta IQOXE —inaugurada aquest passat estiu— ja han estat avisats i segueixen l'evolució de la recerca.

Esperant bones notícies

Tot i que els Bombers asseguren que s'està fent la recerca i no han confirmat la pitjor notícia, els comandaments no auguren un bon pronòstic. Tot i això, durant tota la nit una cinquantena d'efectius han seguit treballant per extingir les flames, assegurar la zona i poder iniciar una recerca més intensiva de l'home a l'espera de bones notícies.

Durant la nit i matinada, els Bombers també han deixat cremar de manera controlada el tanc d'òxid d'etilè afectat per poder assegurar la zona. S'ha tallat la circulació de trens a la zona propera al polígon Sud de Tarragona i set plantes d'altres empreses han quedat afectades en espera de poder assegurar el punt on s'ha originat l'explosió.

Un mort, diversos ferits i un desaparegut

Els Bombers de la Generalitat demanen temps i prudència per analitzar a fons què ha provocat aquesta deflagració. S'ha de lamentar la mort de Sergio, un home de 55 anys que ha estat víctima d'un projectil disparat per culpa de l'explosió que ha impactat a casa seva, a tres quilòmetres de la planta, i també diversos ferits de diversa consideració.

Tot i que en un primer moment s'ha demanat el confinament de la població, s'ha pogut confirmar més tard que no existia risc químic a conseqüència de l'explosió. La deflagració s'ha sentit des de diversos punts del Camp de Tarragona i les flames del greu incendi s'han pogut observar també des de molts punts de les comarques de Tarragona.