Els veïns del número 7 del carrer Sabadell de Terrassa (Vallès Occidental) encara tenen l'ensurt al cos. Sobre dos quarts de nou d'aquest dimecres, una explosió en un dels pisos de la sisena planta ha fet tremolar tot l'edifici. En J. -l'inquilí de l'habitatge accidentat- es reunia amb els seus veïns al replà després de la detonació. L'home amb prou feines s'aguantava dret i havia patit cremades per tot el cos. Sense dir res, tornava a entrar al seu pis en flames.

Aquest jove d'uns 35 anys es troba ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona per cremades greus i el seu pronòstic és reservat. En J. treballava transportant productes per una popular companyia de roba fins que l'empresa va tancar els seus establiments a principis del 2017, després d'entrar en crisi per la forta competència del sector. L'home portava vivint en un dels habitatges de la sisena planta des que es va construir el bloc farà uns 10 anys. Allà es va instal·lar amb la que era la seva parella alehores i van tenir un fill.

Ruptura

Segons expliquen els veïns, la relació es va acabar fa uns cinc anys. Pel que sembla, en J. es va quedar amb el pis del número 7 del carrer Sabadell. Tanmateix, els inquilins del bloc asseguren que l'acord entre ambdós no va ser amistós i que l'home no va poder viure a l'habitatge durant uns mesos perquè la mare del seu fill hauria destrossat el pis abans d'abandonar-lo.

Cremades

"No el vèiem massa. Sembla que no parava gaire per aquí", explica l'Enric. Aquest veí es preparava per portar la seva filla a l'escola quan s'ha produït l'explosió. "He sortit a fora i he vist que estava tota la terrassa del costat arrencada", assenyala. En comprovar que l'habitatge d'en J. estava en flames ha començat a cridar-lo fins que l'home ha sortit a l'exterior. "M'ha mirat i ha tornat a entrar", assegura.

10737936384 IMG 4529

La mateixa escena s'ha repetit al replà uns segons després, quan en J. ha sortit del seu pis per reunir-se amb els seus veïns. Li costava caminar i tenia cremades per tot el cos. "No deia res. No reaccionava", recorda l'Enric, que ha agafat a la seva filla i ha baixat les escales corrents.

Vidres i persianes

A la Queralt, l'incident l'ha agafat al llit. "S'ha sentit un soroll molt fort i ha tremolat tot", explica aquesta noia de 22 anys. Quan ha sortit a la finestra ha vist el terra ple de vidres i persianes trencades. "He agafat les meves mascotes i he sortit com he pogut", assenyala la jove. Al carrer s'ha reunit amb l'Eva i la seva família, que viuen a la quarta planta, just dos pisos per sota d'en J.. "Quan he sortit al balcó i he mirat cap a dalt he vist les flames. Semblava que tota la terrassa anava a caure", explica.

Explosión Incendio Terrassa

Els bombers no han tardat gaire en arribar i han aconseguit apagar l'incendi després de gairebé una hora de treballs d'extinció. Els efectius d'emergències han trobat l'inquilí del pis en el qual s'ha produït l'explosió dins de l'habitatge. L'home no ha hagut de ser rescatat, sinó que ha sortit pel seu propi peu de l'edifici. Una vegada al carrer, en J. ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron amb cremades greus. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès un total de 20 persones més, sobretot per atacs d'ansietat i per inhalació de fum. Entre ells hi ha hagut dos ferits lleus, que han estat donats d'alta in situ.

Bombones

La investigació dels Mossos d'Esquadra continua oberta, però els agents treballen amb la hipòtesi que l'explosió hauria estat provocada pel propi inquilí del pis afectat, de manera que es tractaria d'un intent de suïcidi. A falta de la confirmació oficial, el cap de l'operatiu dels bombers ha assegurat que dins de l'habitatge s'ha trobat almenys una bombona de butà, malgrat que cap dels veïns de l'edifici no utilitza gas. A més, el portaveu ha assenyalat que l'estructura del bloc no s'ha vist afectada i l'incendi no ha tingut conseqüències més greus gràcies a que les finestres de l'habitatge han esclatat amb l'explosió.