Protecció Civil ha confirmat aquest dimarts a la tarda que, almenys, quatre persones han resultat ferides molt greus, amb grans cremades, a l'explosió a la zona sud del complex químic de Tarragona, concretament al terme municipal de la Canonja. Segons sembla, es tractaria d'un accident a l'empresa IQOXE.​

Dos desapareguts

Hi hauria dos desapareguts a l'accident, segons ha confirmat TV3, tot i que els serveis d'emergències estan pendents de confirmar-ho. En aquest moment 20 dotacions de bombers, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra estan treballant a la zona.

Confinament de la ciutadania

Els bombers han confirmat que l'afectació no és externa a la zona del polígon, i, per tant, no s'han fet sonar les sirenes. No obstant això, Protecció Civil ha demanat als veïns de la Canonja i Vila-seca, que estan a prop de la zona accidentada, que es tanquin a casa fins que se sàpiguen més detalls sobre la magnitud de l'explosió i l'abast de l'accident. Aquest confinament també s'estendria a altres poblacions on els veïns notin fum. 

De moment, encara no hi ha constància de núvol tòxic. A més, a petició de les autoritats, s'ha interromput la circulació de trens als trams Tarragona-Reus i Tarragona Port Aventura. Han quedat afectades les línies R13-R14-R15-R16 i R17.