Entre la infinitat de vídeos que es poden trobar en xarxes socials com YouTube tenen un apartat propi aquells que es dediquen a fer experiments amb aliments o begudes. Un dels darrers en aparèixer mostra com es desintegra un refresc després de passar més tres mesos en un got a temperatura ambient. El resultat final no deixa indiferent a ningú.

El refresc s'evapora i deixa una gran taca fosca després de 105 dies al got

El vídeo l'ha fet el canal de YouTube Temponaut Timelapse, que mitjançant aquesta tècnica de vídeo que accelera el temps ens mostra què li passa a un refresc de cola al llarg de 105 dies. Al principi, el líquid comença a evaporar-se, mentre que la rodanxa de llimona s'arruga i s'encongeix. Si bé aquest resultat és previsible, a partir del vuitè dia comencen a aparèixer taques de floridura a la superfície del refresc i que després també s'adhereixen a les parets del got.   

La floridura no deixa d'expandir-se a mesura que passen els dies, canviant del color verdós cap a un altre cada vegada més fosc. Mentrestant, el líquid segueix evaporant-se fins que pràcticament desaparèixer completament.

 Després d'aquests més de tres mesos d'experiment, un dels seus creadors agafa el got per comprovar els efectes. Això sí, ben protegit amb uns guants. La llimona està completament resseca, mentre que dins del got només queda una gran i fastigosa taca fosca de floridura.

experiment timelapse / Temponaut Timelapse

Al final dels 105 dies d'experiment ja només queda una gran taca fosca de floridura a dins del got / Temponaut Timelapse

El vídeo finalitza mostrant també amb timelapse el procés a l'inrevés: Des de la total descomposició fins al refresc original.

El mateix canal de YouTube mostra altres experiments a temps accelerat

L'experiment ja acumula més de 200.000 visualitzacions al canal de YouTube de Temponaut Timelapse. En el mateix canal, també hi ha d'altres experiments per veure com afecta el pas del temps al menjar, com ara una síndria, a un batut o un suc de taronja. 

Més enllà d'aliments, Temponaut Timelapse també mostra imatges més idíl·liques a temps accelerat, com ara aurores boreals, el pas dels dies i les nits a Nova York o com es formen impressionats núvols de tempesta. El canal compte amb gairebé un milió i mig de subscriptors; bona mostra de la bona acollida que tenen els seus vídeos entre els usuaris de YouTube.