L'estratègia de l'Angela Dobrowolski per salvar-se d'acabar a la presó va arrencar el dia 11 de juliol, el dia que es va presentar als Mossos d'Esquadra per denunciar el seu marit, Josep Maria Mainat, per un suposat cas de violència masclista.

La dona sabia que el seu home, el famós productor televisiu i excantant de La Trinca, sospitava, igual que el seu fill gran, Pol, que estava darrere de la crisi que gairebé mata Mainat. Amb la denúncia volia distreure l'atenció policial i sembrar el dubte sobre els interessos del seu marit.

Josep Maria Mainat “em va dir que no es trobava bé”

El jutge que va rebre el cas no va acceptar les peticions de protecció contra Mainat i tampoc la Fiscalia va demanar cap mesura cautelar perquè no va veure cap indici de delicte.

Davant dels Mossos d'Esquadra, Angela Dobrowolski va explicar: "Abans d'anar a dormir el meu marit em va dir que no es trobava bé, jo li vaig prendre la glucèmia i estava bé". Més tard, assegura també la dona, la nit dels fets, la del 22 al 23 de juny: "Em vaig despertar i el vaig veure rígid i molt pàl·lid, i en mirar-li el nivell de sucre estava en 46 de glucosa en sang".

"En veure'l així, vaig trucar al SEM i quan van arribar els sanitaris, va dir: 'Em vol matar, em vol matar, la injecció blava', referint-se a mi", assegura també la dona.

Excusa premeditada per salvar-se de ser acusada de l’assassinat de Mainat

El que no explica la dona, en aquesta excusa premeditada per evitar ser acusada de l'intent d'assassinat, és que des del 112 li van demanar que subministrés sucre a Mainat, i que ella va dir que no tenia res, la qual cosa era mentida. Així ho recull la investigació que han fet els Mossos d'Esquadra del cas Mainat.

Mainat Cotxe TV3

Josep Maria Mainat, el famós productor televisiu i excantant de La Trinca

Les explicacions de la dona, quan encara no estava imputada i ningú l'hi havia demanat, no lliguen amb les investigacions que han fet els Mossos després de la denúncia que va presentar el fill de Mainat.

Segons la policia catalana, la dona va entrar diverses vegades a l'habitació del productor i finalment el va punxar amb alguna cosa que havia preparat amagada de les càmeres de seguretat de la casa, a la nevera de la cuina de la mansió de l'excantant de la Trinca.

El jutge no va creure la dona de Mainat

En la declaració que va fer la dona a la policia i que va ratificar davant del jutjat de violència contra la dona número 5 de Barcelona, també explica que va punxar a Mainat un preparat per aprimar, que enlloc deia que era contraindicat per a persones amb diabetis i que era un producte que ja es prenia el seu marit, Josep Maria Mainat.

El jutge d'aquest jutjat de primera instància no va acceptar les mesures que demanava Dobrowolski, i fins i tot va qualificar les explicacions de la dona de "sense sentit". A més d'un absurd, la policia catalana i el jutge d'instrucció número 32 de Barcelona, que manté investigada la dona per un delicte d'assassinat en grau de temptativa, creuen que les explicacions de la dona de Mainat són falses.