Aquest matí Angela Dobrowolski i el seu amant Gabriel, conegut per la seva professió de gigoló, han passat a disposició judicial després de passar la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Arenys de Mar (Maresme).

Ahir a primera hora del matí van ser detinguts per la policia catalana després de ser enxampats a l'interior d'una de les cases de Josep Maria Mainat a Canet de Mar.

Encaputxada, amb una escala i saltant pel terrat dels veïns, Angela Dobrowolski va entrar a la casa on ella havia viscut durant gairebé de 10 anys. Les càmeres de seguretat van fer saltar les alarmes i van quedar detinguts els dos per un presumpte delicte de robatori amb força a interior de domicili. Mainat creu que hi volien entrar per quedar-s'hi a viure, després de ser desallotjats de la mansió d'Horta.

"No tenia claus", assegura l'advocat de Dobrowolski

L'excusa d'Angela Dobrowolski l'hem conegut aquest matí de la mà del seu nou advocat Mario Gasch -Jorge Albertini, el televisiu lletrat, ha deixat de representar a Angela per un desacord en l'estratègia de defensa-, que ha explicat que la dona pensava que podia fer servir la casa "tal com havia fet els darrers dotze anys".

Josep Maria Mainat / EFE

Josep Maria Mainat, entrant als jutjats de Barcelona / EFE

Però va entrar a la casa saltant pel terrat, amb l'ajuda d'una escala, amb la cara tapada i trencant un vidre d'uns dels lavabos. L'advocat assegura que ho va fer per falta de claus. En tot cas, els Mossos ni el jutge compren aquesta versió. La policia la va detenir i el jutjat de guàrdia no va acceptar l'habeas corpus. Ha passat la nit a la comissaria d'Arenys de Mar.

Ingressarà a presó?

Després de ser entregada al jutge, el magistrat de guàrdia d'Arenys haurà de decidir si deixa la parella en llibertat o n'ordena el seu ingrés a presó. Gasch creu que no hauria de canviar la situació personal de la seva clienta; ni s'ha saltat l'ordre d'allunyament ni ha canviat res amb relació a la investigació a l'intent d'assassinat de Mainat, d'aquest estiu. El xou Mainat, segueix.