L'excongressista colombiana Aída Merlano ha protagonitzat una fuga de pel·lícula saltant per una finestra durant una visita al dentista a Bogotà (Colòmbia). L'expolítica servia 15 anys de presó per la compra de vots i tinència il·lícita d'armes.

Fuga per la finestra

Merlano havia sortit de la presó d'El Buen Pastor, també a Bogotà, acompanyada per un guàrdia. Tot i això, se les va empescar per saltar des d'una finestra amb l'ajuda d'una corda davant la incrèdula mirada dels vianants, que no entenien res.

Per a fer encara més inversemblant l'escena, un motorista que anava vestit com a repartidor de l'App Rappi l'esperava just sota la finestra, segons informa Europa Press. Merlano s'hi va muntar i se'n van anar.

L'odontòleg, sospitós

La policia local investiga ara l'odontòleg amb el qual tenia visita, ja que va sortir diligentment del centre de salut després d'atendre l'exparlamentària, segons indica El Tiempo. Aquest diari colombià també afirma que l'Institut Nacional Penitenciari i Carceller ha demanat ajuda a la policia per a atrapar la fugitiva.

460.000 euros de recompensa

S'ha posat en marxa un operatiu de cerca que s'estén a les estacions d'autobusos i l'Aeroport de Bogotà. Per ara, les autoritats ofereixen més de 460.000 euros de recompensa per informació que ajudi a capturar l'excongressista.

Aída Merlano va ser condemnada a 15 anys de presó per la Cort Suprema de Justícia per delictes de corrupció i tinència il·legal d'armes. Servia la seva condemna a la presó des del 2018.