Un sacerdot catòlic de València s'ha vist involucrat en un cas de xantatge sexual. L'extorsió d'un examant amb el qual el capellà havia mantingut una relació sentimental durant poc més d'un any amenaçava de treure a la llum les seves tendències homosexuals, que fins aquell moment havien romàs ocultes fins i tot per al seu cercle més proper. L'autor de les coaccions demanava 100.000 euros a canvi de no difondre un vídeo en el qual es podia veure el religiós practicant-li una fel·lació a la casa parroquial. Després de denunciar els fets, un acord entre les parts ha evitat que el cas acabi als tribunals.

Casa parroquial

Els fets van tenir lloc la nit de l'11 de maig de 2017. Segons l'escrit de la fiscalia al qual ha tingut accés el Levante, el sacerdot i el seu amant s'havien citat a la casa parroquial a València per mantenir relacions sexuals. Mentre el religiós li estava practicant una fel·lació, el jove -un refugiat de confessió musulmana que havia acollit al seu domicili- va treure el seu telèfon mòbil i va gravar l'escena completa sense demanar-li permís i sense aquest adonar-se'n. Un mes després, el religiós rebia el vídeo via WhatsApp juntament amb un missatge en el qual el xantatgista li exigia 100.000 euros.

L'amant va amenaçar d'avisar "el Papa" sobre les tendències sexuals del capellà

 

En cas de no produir-se el pagament, el jove difondria l'enregistrament i advertiria de les seves inclinacions sexuals "a tots els seus familiars, així com a tots els contactes" que té a la seva pàgina de Facebook i fins i tot "al Papa", assenyala el fiscal segons recull el mateix mitjà. Per demostrar que no anava de farol, el seu amant li va enviar a diversos familiars del capellà un missatge amb el següent contingut: "Vols un vídeo sexual de [...], pregunta-li a ell, si vol que te l'enviï". En aquest punt, el religiós li va demanar a un amic seu que intervingués per fer de mediador i van pactar el lliurament dels diners en almenys dos pagaments.

Acord i perdó

La primera cita estava concertada per al 15 de juny en un bar de l'avinguda del Puerto. L'amant va acudir al lliurament, però es va trobar amb agents de paisà esperant-lo. El rector s'havia decidit a denunciar les amenaces a la policia i el jove s'enfrontava ara a pena de presó pels delictes de coaccions i contra la intimitat. Tanmateix, el cas no arribarà a l'Audiència Provincial de València. El religiós i el seu examant van arribar a un acord pel qual el xantatgista reconeix tots els fets relatats per la fiscalia i accepta una condemna d'un any i mig de presó i una ordre d'allunyament de 300 metres.