El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCyL) ha reduït a quatre anys i mig de presó i al pagament de 20.000 euros d'indemnització a l'home que va tallar la cara d'un guàrdia civil  amb una copa de vidre quan estava fora de servei en un bar de Carbajosa de la Sagrada (Salamanca). L'agressor va reconèixer el policia i va voler revenjar-se per haver-lo sancionat onze mesos abans quan conduïa la seva moto.

Inicialment, l'Audiència Provincial de Salamanca el va condemnar a cinc anys de presó i a l'abonament d'una indemnització de 35.000 euros, una  pena i una aportació econòmica que han baixat per una sentència contra la qual encara pot interposar-se un recurs de cassació davant la Sala Segona del Tribunal Suprem.

El policia va necessitar 50 punts de sutura i tractament mèdic i psicoterapèutic

 

Tal com recull la sentència, els fets van passar el 28 de juny del 2016. El condemnat, amb antecedents penals, va entrar al bar i es va apropar a la barra, on hi havia l'agent.

En aquell moment, l'agressor el va reconèixer i "per revenja" va estampar una copa de vidre a la cara del guàrdia, la qual cosa li va provocar una ferida que va precisar 50 punts de sutura i tractament tant mèdic com psicoterapèutic.