Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 44 anys i de nacionalitat espanyola que es feia passar, a Tinder, per policia per intentar enredar a dones. Quan els hi guanyava la confiança, aprofitava per robar joies i diners.

El darrer cas que ha pogut confirmar la policia, i pel qual va ser detingut, va passar a Granollers, on una dona de 49 anys va ser estafada per ell. La policia el va posar a disposició del jutge i ja ha quedat en llibertat després de ser imputat pels delictes d'estafa, furt, usurpació de funcions públiques i amenaces. L'home té antecedents per fets similars i ara, en llibertat, pot tornar a actuar.

Es feia passar per policia

Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets a través d'una denúncia presentada el dia 11 de maig. La víctima, una dona de 49 anys i veïna de la mateixa localitat, va informar que l'octubre de 2018 va conèixer un home a través de Tinder. La dona va contactar amb l'home, qui es feia passar falsament per policia i va iniciar una relació sentimental amb ell.

A partir de la denúncia de la víctima, els agents van iniciar les indagacions que va permetre establir el modus operandi. L'investigat va contactar amb la víctima a través d'una aplicació de telefonia mòbil. Al poc d'iniciar la relació sentimental, ell li va explicar que tenia la nòmina i els comptes embargats perquè ella assumís totes les seves despeses.

L'objectiu del lladre del Tinder: joies i diners

Mentre avançava la relació i es guanyava la confiança de la víctima, aquesta li va oferir casa seva per passar alguna nit. Durant les hores que la víctima estava fora de casa, l'home regirava la casa buscant joies i peces de valor que, finalment acabava robant.

Els Mossos van poder detenir l'home el 16 de maig. L'estafador del Tinder de Barcelona, veí de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers. Ara està lliure i, de nou, amb el Tinder en marxa.