Molts usuaris de Wallapop han estat víctimes d'una doble estafa per culpa de persones que es creaven perfils falsos, robaven diners als venedors i els demanaven transferències bancàries.

Nova estafa a Wallapop

El modus operandi dels estafadors de Wallapop era sempre el mateix: es creaven perfils falsos i contactaven amb les seves víctimes a través de l'aplicació. Normalment es fixaven per persones que venien productes de segona mà cars com, per exemple, patinets elèctrics, ordinadors o electrodomèstics.

Es creaven perfils de Wallapop falsos utilitzant dades reals d'altres persones completament alienes a l'estafa i enviaven un missatge als venedors per fer-los creure que estaven interessats en els productes que anunciaven.

Wallapop / Wikimedia Commons

Diverses persones han estat estafades per perfils falsos de Wallapop / Wikimedia Commons

Els estafadors es guanyaven la confiança dels venedors parlant amb ells per WhatsApp utilitzant números de telèfon falsos, ja que això feia una falsa sensació de seguretat als usuaris de Wallapop. Després, els feia arribar un correu fals de Wallapay, que és el sistema que utilitza Wallapop per fer pagaments. En aquest correu s'explicava que el pagament s'havia fet correctament i que el venedor rebria els diners en breus.

Correu fals de Wallpay

Quan els venedors enviaven el producte a la direcció dels estafadors, immediatament rebia un altre correu de Wallpay fals. En aquest mail s'explicava que hi havia un error amb la transferència i que, accidentalment, s'havia ingressat una quantitat de diners molt superior a la que havia acordat amb el venedor.

Després, els demanaven que ingressessin la diferència de preu a través d'una transferència bancària al número de compte que indicaven al correu. En definitiva, es tractava d'una doble estafa: primer feien creure als venedors que havien fet l'ingrés del producte i, després, els feien ingressar més diners per un suposat error a la transferència bancaria.

Esposas / Mossos d'Esquadra

Han detingut setze persones implicades en una presumpta estafa de Wallapop / Mossos d'Esquadra

Afortunadament, la Policia Nacional ha aconseguit localitzar setze persones de Biscaia relacionades amb els fets, que podrien ser acusades d'un delicte d'estafa. Els agents han obert una investigació i estan intentant recopilar més dades i detalls per esclarir els fets, ja que pensen que hi podria haver més persones implicades.