Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa amb la qual podrien accedir al teu ordinador i robar les teves dades personals i el número del compte corrent.

Fals suport tècnic de Microsoft

Els estafadors truquen a les seves víctimes fent-se passar per treballadors del suport tècnic de Microsoft. Després, expliquen que hi ha un problema amb el compte i que necessiten accedir a l'ordinador per poder solucionar-lo.

Persona utilizando ordenador / Pickpik

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa de falsos treballadors de Microsoft / Pickpik

Així doncs, intenten enganyar a la gent fent creure que el problema se solucionarà si segueixen les indicacions que donen. Després, donen un altre número de telèfon per contactar amb el fals suport tècnic de Microsoft per continuar intentant solucionar el suposat problema.

Nova estafa telefònica

També es pot donar el cas que aconsegueixin accedir a l'ordinador de manera remota i que instal·lin un programa espia per poder cometre l'estafa, segons informen els Mossos en un comunicat. L'objectiu d'aquests estafadors, és aconseguir robar diners a les víctimes o tenir accés a les dades que hi ha al seu ordinador com ara contrasenyes, documents o fotografies.

En qualsevol cas, els Mossos d'Esquadra recomanen no fer cas a aquestes trucades, ja que els teleoperadors no són treballadors de Microsoft, sinó estafadors disposats a robar i accedir a les teves dades.