"No piquis!". La Policia Nacional avisa que han tornat els vals de 100 euros de Mercadona, una estafa que, segons sembla, ha enxampat a moltes persones. Aquesta estafa no té res a veure amb aquest famós supermercat espanyol; es tracta d'uns delinqüents que aprofiten la marca de Mercadona per intentar enredar a la gent.

"Benvolgut client de Mercadona. Ompliu una breu enquesta sobre les seves compres per poder endur-se una oferta exclusiva de fins a 100 euros en efectiu", amb aquest esquer, per internet, els dolents volent captar l'atenció dels internautes. Quan hi entren, després de rebre el formulari aquest per WhatsApp o Telegram, han de deixar les seves dades. Aprofitant la bona fe, els ciberestafadors s'apropien de les dades que els clients deixen a la plataforma digital pensant que és de Mercadona i que rebran 100 euros en vals de compra per després fer-les servir, segons la policia, amb objectius il·lícits.

Es dóna el cas que alguns cops, amb aquestes dades -DNI, direcció, etc.- els estafadors han demanat microcrèdits a nom de les víctimes o han fet compres en altres plataformes digitals.

Verificar sempre l'URL

La policia demana als usuaris que reben aquest tipus d'ofertes i promocions "irresistibles" que sempre verifiquin que la font de la promoció sigui real i que tingui relació directa amb la marca comercial que emet l'anunci, en aquest cas, la cadena de supermercats valencians. És molt important sempre verificar que l'URL és correcte i que incorpora el nom i el domini de l'empresa que fa, presumptament, l'oferta.

"Pensa-t'ho dues vegades abans de regalar les teves dades a tercers, no tothom és qui diu ser", demana la Policia Nacional en un missatge que han penjat a les seves xarxes socials alertant d'aquesta nova estafa.